Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több tucatnyi új honfitárssal gazdagodott a magyar nemzet Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. október 31. 09:59
Több tucatnyi új honfitárssal gazdagodott a magyar nemzet Gyulán
Alt Norbert alpolgármester: mostanra van remény, hogy sikeres és alkotó közösséget alkossunk
Honosítás a városháza dísztermében. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Szinte teljesen megtelt a gyulai városháza díszterme a ma reggeli honosítási ünnepségen, melyen a több tucatnyi új állampolgár - barátaik és családtagjaik körében - vehette át magyar állampolgárságát igazoló okiratát. A procedúra szokásos mederben folyt: miután Magyarország köztársasági elnöke a szükséges okiratokat a hivatal részére megküldte, már csak a fogadalomtételre volt szükség ahhoz, hogy törvényesen is magyar állampolgárokká váljanak a honosítást kérelmezők.

Új honfitársainkat Alt Norbert alpolgármester köszöntötte, aki jelentőségteljesnek és reményteli napnak nevezte a mait, hiszen ettől kezdve új honfitársaink további egyedi és közösségi sorsok alakításában tudják kivenni a részüket. Az alpolgármester az 1956-os eseményekre és azokra a hősökre emlékeztetett, akik a szabad Magyarországért küzdöttek és megmutatták a világnak az összefogás erejét.

- A célok időtállóak maradtak, túlélték az elnyomó gépezet irányítóit is. Amit őseink hagytak ránk, meg kell védenünk. A világ egyetlen országnak sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem édeke, hogy a magyar nép egymásra találjon. Pár évvel ezelőtt hasonló eseményre, mint a mai nem kerülhetett volna sor. Mostanra van remény, hogy sikeres és alkotó közösséget alkossunk Európa szívében, példát mutatva ezzel az elidegenedett, globalizálódó országoknak - mondta az alpolgármester.

Beszéde végén Alt Norbert örömének adott hangot, hogy abban a korban élhet, amikor az összefogást és a szervezettséget újra éli a magyar nép.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)