Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hosszú élet titkát keresték a gyulai könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. október 30. 16:00
A hosszú élet titkát keresték a gyulai könyvtárban
Az érdeklődőkkel Szabó Zoltánné osztotta meg tapasztalatait és olvasmányélményeit
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

A hosszú élet titkát fejtegette Szabó Zoltánné Egészségparty címmel megtartott előadásán. A Mogyoróssy János Városi Könyvtár földszinti előadótermében olyan egyszerű módszereket ismerhettek meg az érdeklődők, amelyek segítségével javíthatnak életminőségükön és hosszú ideig megőrizhetik egészségüket.

– Nagyon vigyázzunk arra, hogy bedőlünk-e a reklámoknak. Próbáljuk meg saját magunk előállítani ételeinket, lehetőleg ne többszörösen feldolgozott élelmiszerekből. Ezenkívül sok folyadékot kell inni, egészségesen kell táplálkozni, és fontos a mozgás és a stresszkezelés is – avatta be a titokba lapunkat az előadó, akitől azt is megtudtuk, hogy az ország számos pontján és a határon túl is tartott már előadásokat az elmúlt egy évben.

Szabó Zoltánné elöljáróban elmondta: nem egészségügyi dolgozó, előadásait főként olvasmányélményei alapján állítja össze. Az előadó hangsúlyozta: soha nincs késő életmódunkon változtatni, hiszen néhány egyszerű szabály betartásával akár nyolcvan éves korunkig is egészségesen élhetünk. Életmódváltással nemcsak megelőzhetők, hanem vissza is fordíthatók a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a daganatos elváltozások – tette hozzá. 

– Régebben azt gondolták a tudósok, hogy a génjeinkbe van kódolva az, hogy hány éves korunkig fogunk élni, vagy hogy milyen betegségekben fogunk megbetegedni. Ma már tudják az orvosok, hogy az egészséges táplálkozással és az egészséges életmóddal a jó géneket be lehet kapcsolni, a rossz géneket pedig ki lehet kapcsolni – hangzott el a rendezvényen.

Szabó Zoltánné úgy véli: ahhoz, hogy visszaszerezzük elveszett éveinket, rendszeresen kell mozognunk, meg kell tanulnunk pozitívan gondolkodni, célokat kell kitűznünk magunk elé, és mindennap időt kell szakítanunk saját magunkra, le kell lassítanunk legalább öt percre. Az előadásból kiderült: egészségünknek az is jót tesz, ha mindennap elfogyasztunk egy kevés bort. 

     

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)