Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés:
oldalakon
dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A szárított gomba 800–1800 forintba kerül a gyulai piacon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. október 04. 07:00
A szárított gomba 800–1800 forintba kerül a gyulai piacon
Közel húszféle szárított gomba és gombaőrlemény közül válogathatunk
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Aki szereti a vadon termő gombát, vásárlókörútja alkalmával mindenképp érdemes felkeresnie a gyulai piac egyetlen gombaárusát. Selmeczi László szakellenőr standjánál vasárnaponként nemcsak frissen szedett gombát, hanem közel húszféle szárított gombát és gombaőrleményt is beszerezhetünk. A szakembertől arra vonatkozóan is tanácsot kaphatunk, hogy az egyes fajtákat hogyan használhatjuk fel.

A szárítmány előnye, hogy sokáig eláll, így akár télen is elkészíthetjük magunknak kedvenc gombás ételünket. Ha időnk engedi, szagoljunk bele egy-egy szárított gombával teli üvegbe, így ugyanis jóval könnyebben választhatunk a különféle aromájú fajták közül. A legdrágább gomba az őszi vargánya, amely a szakellenőr szerint a legfinomabb fajta. Ezenkívül egyebek mellett császárgalócát, sárga rókagombát, mezei szegfűgombát, cseh kucsmagombát, kékhátú galambgombát és gyógygombaként alkalmazott pecsétviaszgombát is vásárolhatunk szárított, illetve őrölt formában.

A szárítmányokat üvegben vagy csomagolva, fél kg-os kiszerelésben, az őrleményt pedig csak üvegben vehetjük meg. A legolcsóbb fajták 800 forintba, a legdrágábbak pedig 1800 forintba kerülnek.

  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Jöhet a süti?
Részletek KÉREM