Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Várfürdő Kft. október 31-ig kilencvennyolc új parkolót létesít a fürdővárosban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. szeptember 24. 13:32
A Gyulai Várfürdő Kft. október 31-ig kilencvennyolc új parkolót létesít a fürdővárosban
Dr. Görgényi Ernő: A természetvédelmi értékeket figyelembe véve alakítjuk ki az új sétányt
Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Negyvenegy új parkolót létesít a Part utcán a Gyulai Várfürdő. A kivitelező Bonag Kft. megkezdte a munkálatokat, melynek köszönhetően már körvonalazódik, hogy a fürdő előtt futó járdaszakaszt hova is helyezik át. A helyszínen dr. Görgényi Ernő polgármester és Boros László Attila fürdőigazgató sajtótájékoztató keretében indokolta meg azt, hogy miért is szükséges a járda átrakására.

-A természetvédelmi értékeket figyelembe véve alakítjuk ki a fákat kikerülő új sétányt. A Gyulai Várfürdő fejlesztése 2009 projekt nem kapott volna építési engedélyt abban az esetben, ha a fürdő bejárataitól egy 500 méteres sugarú körön belül nem építünk parkolókat. Az építési hatóság 98 parkoló létesítését írta elő – mondta dr. Görgényi Ernő.

Boros László Attila tájékoztatójából kiderült, hogy október 31-ig a Halász soron 16, a várkerti játszótérnél 30, a Pomucz tábornok utcában 11 parkolóhelyet alakítanak ki. A téli főbejárat és a kastély közötti szakaszon 24 kerékpár tárolására alkalmas tárolót helyeznek el, valamint egy busz le- és felszálló helyet építenek ki. A finanszírozás csak részben történik uniós támogatásból, a 67 millió 400 ezer forint összértékű beruházáshoz szükséges összeget a várfürdő, valamint Gyula Város Önkormányzata biztosítja. A parkolóhelyeket a Gyulai Közüzemi Kft. üzemelteti majd.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)