Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A menzáról már nem a grízes tésztára és a zsíros műanyag tálcára kell asszociálnunk Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. szeptember 23. 20:16
A menzáról már nem a grízes tésztára és a zsíros műanyag tálcára kell asszociálnunk Gyulán
Dr. Görgényi Ernő: Gyula városa elsőként csatlakozott a Mintamenza programhoz
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Három Békés megyei cég – köztük két gyulai - is bebizonyította, hogy élen jár az egészséges és finom ételek közétkeztetésbe való bevonásában. A mezőberényi Família Tészta Kft., a Gyulahús Kft. és a gyulai Kis Kézműves Kft. termékbemutatóval prezentálta a gyulai Mintamenza programot képviselő gárdának és Gyula város vezetőségének, hogy a menzás ételről már nem a grízes tésztára és a zsíros műanyag tálcára kell asszociálnunk.

Dr. Görgényi Ernő polgármester a Százéves (Reinhardt) cukrászdában megtartott sajtótájékoztatón jó példaként említette a Kis Kézműves Kft. és a Gyulahús Kft. tevékenységét a gyulai élelmiszergazdaságban.

- Gyula elsőként csatlakozott a Mintamenza programhoz, melynek egyik fő célkitűzése, hogy helyi termékek felhasználásával, egészségesebb és finomabb ételek kerüljenek az asztalra. Helyi szereplők jelentek meg a piacon, elindult városunkban az előkészítő munka, melyről mindenki meggyőződhet – hangozott el a polgármester beszédében, aki az innovatív gondolkodás fontosságát hangsúlyozta.

Dr. Görgényi Ernő továbbá elismerően szólt a cégek gyulai tradíciókra építő tevékenységéről és reményét fejezte ki, hogy a menza fogalma mára már nem pejoratív gondolat.

A céglátogatások tapasztalatai alapján dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke annak a meglátásának adott hangot, hogy a feldolgozóipar kezd magára találni.

- Kötelességünk gondoskodni a korszerű étkeztetésről, hiszen gyermekeink jövőjéről van szó. A modern gasztronómia valamennyi eszköztárát fel kell használni ahhoz, hogy a fiatalabb nemzedék ne silány minőségű produktumokat egyen – monda dr. Kulcsár László.

Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Mintamenza gyulai képviselője véleménye szerint a menzai szolgáltatás akár szállodai szintre is felemelhető, hiszen a menzán is a legjobb minőséggel kell szolgálni. Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a 40 ezer embert, aki Békés megyében közétkeztetésben vesz részt.

- Vissza kell szereznünk az élelmiszergyártásba vetett hitet és a bizalmat. Tudja meg mindenki és legyünk büszkék rá, hogy élelmiszereink magyar emberektől származnak – mondta Prohászka Béla.

 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. szeptember 24. 08:19
Dr. Görgényi Ernő: Gyula városa elsőként csatlakozott a Mintamenza programhoz
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)