Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Természetes, friss és élő táplálékot a szervezetnek!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Soczó Krisztina természetgyógyász • MAGAZIN • 2013. szeptember 14. 15:00
Természetes, friss és élő táplálékot a szervezetnek!
Nem mindegy mit juttatunk táplálék formájában sejtjeinkhez
Gondolkodott-e már azon, hogy táplálkozásunkkal valójában a külvilág egyes részeit szervezetünkbe visszük, úgy is mondhatjuk, bekebelezzük. Nem mindegy ezért, mit juttatunk táplálék formájában sejtjeinkhez. A kulcsszó itt a természetesség. Szervezetünk számára a természet adományai a legkönnyebben felismerhetők és feldolgozhatók. Minél közelebb áll az adott táplálék a természetes formájához, annál könnyebben hasonítja testünk, annál inkább szolgálja egészségünket.
Képünk illusztráció. Forrás: susandopart.com

Ezért fontos, hogy sok friss, élő ételt fogyasszunk, zöldségek, gyümölcsök formájában. Délelőtt inkább a gyümölcsök – egyszerre csak egyfajta –, délután, este inkább a zöldségek javasoltak, salátaként vagy akár zöld turmixként elkészítve. A félkész, iparilag feldolgozott, átalakított, finomított ételekben lévő értékes tápanyagok mértéke jelentősen lecsökken, szervezetünk számára hiányos mennyiséget biztosítanak, ráadásul emésztőnedveink hasznosítják a bennük lévő átalakított összetevőket. A fehér liszt például a rostos ballasztanyag, a korpa hiányában rátapad bélrendszerünk belső felszínére, akadályozva fontos anyagok felszívódását, és ezáltal bélgyulladást, a bélflóra sérülését okozza.

Emellett a túlmanipulált élelmiszerek éppen olyan tápanyagokat vonnak el testünkből, amilyeneket a feldolgozás során vontak ki természetes formájukból. A fehér liszt például nagy kalciumrabló, a fehér rizsből és BL-55-ös fehér lisztekből éppen az értékes B-vitaminok hiányoznak, amelyek a korpa- és csírarészekben találhatók. Többet adunk szervezetünknek, ha a teljes értékű táplálékok mellett döntünk. Naponta fogyaszthatunk más-más gabonát: barna rizs, árpa, köles, hajdina, zab, rozs, búza formájában. Süssük magunk kenyerünket, válasszunk természetes édesítőket, mint a méz, a nádcukor vagy a friss és az aszalt gyümölcsök.

A természetes ritmusunkat befolyásoló kávé helyett gabonakávét igyunk! Legyünk tudatosak a táplálkozást illetően. A Napfény íze reformbolt tanácsokkal segíti a jó döntést: mindennap teljes értékű szendvicsekkel, süteményekkel, gyógyteákkal, gabonakávéval, karob-cappuccinóval várjuk vendégeinket. Kínálatunk új tagja a zabburger, amely egészséges zabpehelyből készült fasírtot, biomustárt és sok zöldséget tartalmaz. Emellett frissen őrölt liszt, kimérhető biogabonák, gyógyteák, pékáruk és sok más, egészségünket támogató élelmet kínálunk.

Látogassa meg a Napfény íze reformbolt facebook-oldalát és iratkozzon fel hírlevelünkre! Egészséget kínálunk!

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)