Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán a kézi köztisztasági tevékenységet évek óta közhasznú munkások végzik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. Gy. • HÍREK • 2013. augusztus 21. 15:00
Gyulán a kézi köztisztasági tevékenységet évek óta közhasznú munkások végzik
Sajnos rendszeres jelenség, hogy hétvégeken úgy néz ki a belváros, mint egy csatatér
Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Az elmúlt években több visszajelzés érkezett városunk vezetéséhez, illetve társaságunkhoz, melyben elismerően nyilatkoztak a közterületek, parkok gondozottságáról, tisztaságáról.

Ezeket az elismeréseket minden esetben megtiszteltetésnek vesszük, hiszen visszajelzés számunkra, hogy az a munka és gondolkodásmód, amelyet a Gyulai Közüzemi Kft. képvisel, az helyes és előremutató. Városunk tisztasága köszönhető annak a szűk és lelkiismeretes magnak, amely január elejétől december végéig mindennap feltakarítja a közterületekről a mások által elszórt, eldobált szemetet. Városunkban már évek óta a kézi köztisztasági tevékenységet közhasznú munkások végzik. Naponta átlagosan 3–4 m3 az a hulladékmennyiség, amely az utcákon, parkokban keletkezik.

Ez a jelentős mennyiség nagymértékben csökkenthető lenne, ha azok, akik ezt a hulladékot és szemetet produkálják, észrevennék, hogy mennyivel szebb lenne az utca, a kerti pad vagy a szökőkutak környéke, ha nem dobálnák el a csikkeket, csomagolási hulladékokat (ételes doboz, papír) vagy a műanyag italos poharakat.

Sajnos rendszeres jelenség, hogy hétvégeken úgy néz ki a belváros, mint a csatatér. Az értelmetlen rongálások mellett jelentős mértékű a szemetelés mennyisége is. Eltört üvegek, csikkek, papírok garmadája jelzi az éjszakai „vidám” hangulat nyomait. Örülünk annak, ha jól érzik az emberek magukat városunkban, de mennyivel jobb lenne, ha mindez számunkra kevesebb munkával járna! Lehet, több pénz maradna másra, esetleg virágra?

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)