
Két díjat is elhoztak a Balogh Lajos vezette gyulai Viharsarki betyárok a szlovákiai XII. Nemzetközi Kamocsai Gasztrofesztiválról. Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend nagytanácsának díjait Benke László mesterszakács adta át.
A nagyszabású több napos főzőversenyen Balogh Lajos csapata marha- és sertéshús kategóriában nevezett. A betyárok aszalt szilvás tarhonyával körített szürke marha pörköltje különdíjban részesült, az egyéb húsételek kategóriában nevezett betyárgulyásukat pedig bronz fakanállal ismerték el a lovagrend tagjai.
A mintegy 300 csapat közül nem véletlenül aratott osztatlan sikert Balogh Lajos gulyása. A saját ízlésére kikísérletezett egytálételbe vegyesen kerül sertés- és marhahús, velő, vese és egyéb belsőség, burgonya, zöldségek, tejfölös habarás, majd az étek megkoronázásaként főtt fürjtojás gazdagítja az egyébként is igen koncentrált étket. A Viharsarki betyárok nevet választó csapat tagjai – Balogh Lajos, Susánszki Erika, Balogh Róbert, Boros György és felesége – csikós ruházatukkal is felkeltették a zsűri figyelmét.
– Az első helyezett erdélyi csapat 6-7 étellel nevezett be egy kategórián belül, mi viszont az eredményeinket egyetlen étel elkészítésével értük el. A különdíj különösen nagy elismerés, tekintve, hogy a 266 hivatalosan versenyző között csupán hárman kaptunk díjat – érzékeltette az elismerés nagyságát a Gyulai Hírlapnak Balogh Lajos önkormányzati képviselő.
A háromnapos folyóparti bulin disco- rock- és koncertsátorban mulathattak a résztvevők, ahol többek között a Magna Cum Laude is hajnalig szórakoztatta a közönséget.




























