Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Rondella terasz nyitó bulijának második estéjén Takáts Tamás és bandája osztotta a bluest

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2013. május 05. 11:40
A gyulai Rondella terasz nyitó bulijának második estéjén Takáts Tamás és bandája osztotta a bluest
A koncert hajrájában a publikum felismerhette a zenekar régi közkedvelt dalait is
A gyulai Rondella terasz nyitóbulijának második napján. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A gyulai Rondella terasz nyitóbulijának második napján először a gyerekeknek kedvezett a várkerti szórakozóhely. A Lurkósarokban anyák napi ajándékokat kreálhattak a csemeték, hogy a jeles napon díszes ajándékdobozokkal és gyöngyből, drótból készült gyűrűvel ajándékozhassák meg édesanyjukat. Eközben a legkisebbek homokból és téglákból megépíthették piciben a gyulai vár mását, vagy kipróbálhatták milyen volt eleinknek lúdtollal írni.

Mindeközben Patyi Zoli hangszeres bemutatóján művelődhettek a jelenlévők, a magyar népzene jegyében megismerhettek különböző vonósokat, fúvósokat és a csíki, gyimesi és a moldvai zenében használatos ütőgardont is.

Alighogy alkonyodott, megelevenedett a nagyszínpad, hogy beálljon az est sztárzenekara, a Takáts Tamás Blues Band. Nem kellett sokat várni - a deszkák elé vonzva a népeket – húrok közzé csaptak a zenészek. Műsorukban elhangzottak dalok a legutóbbi – Ébredj fel! – című nagylemezről, csakúgy, mint a lassan negyedszázados múltra visszatekintő banda korábbi albumairól. Takáts Tamás nem szűkölködött a szavakkal, ironikus összekötő szövegeivel folyamatosan ébren tartotta a közönség figyelmét a számok között is. Természetesen nem maradhatott senki jó blues-muzsika nélkül, hiszen a banda további tagjai, Gál Gábor (gitár), Patyi Sándor (basszusgitár) és Mike Zsolt (dob) sem kirándulni jöttek Gyulára, keményen adták a rock ’n’ rollt.

A koncert hajrájában a publikum felismerhette a zenekar régi közkedvelt dalait is, amikor megszólaltak a Megöl a vágy, a Zakatol a vonat és a Pocsolyába léptem kezdetű számok. A másfél órás koncert után még jócskán volt az estéből, úgyhogy mindenki addig mulatott, amíg jókedve úgy kívánta.

 

Takáts Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. május 05. 11:40
A koncert hajrájában a publikum felismerhette a zenekar régi közkedvelt dalait is
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)