Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindenki megszabadulhatott bánatától a gyulai télbúcsúztatón a vár előtt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. február 23. 18:20
Mindenki megszabadulhatott bánatától a gyulai télbúcsúztatón a vár előtt
A szervezők forralt borral, teával és kemencében sült fánkkal kedveskedtek a látogatóknak
Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

Sokaknak égették el  búját-baját a telet jelképező kiszebábbal együtt a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. télbúcsúztató rendezvényén. A szervezők délután egy órától négy óráig tavaszváró alkotóházzal, lekvár-, méz- és kolbászkóstolóval, valamint tárlatvezetéssel várták a kicsiket és a nagyokat a gyulai várba.

A fegyvertárban dr. Németh Csaba muzeológus mutatta meg az érdeklődőknek azokat a középkori és az 1848–49-es szabadságharcban használt fegyvereket, amelyek a kiállítóterekben nem láthatók. A várborozóban az Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola diákjainak részvételével a Bartók Béla Művelődési Központ színjátszó csoportja adott elő vidám népi jeleneteket, majd a Harruckern János Közoktatási Intézmény táncosai tartottak farsangi táncházat. A vár múzeumpedagógiai termében arcfestésre is lehetőség volt, a kovácsműhelyben pedig azt is megnézhették a látogatók, hogy hogyan készül a szerencsepatkó.

Illikné Kukla Ildikó, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. munkatársa lapunk kérdésére elmondta, az évszakhoz mérten nagyon sokan jöttek el a várba, a tavaszváró rendezvény minden programján volt érdeklődő, és a kemencében sült fánk, a tea és a forralt bor is elfogyott.

 

Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)