
A csírák nagyon gazdagok nyomelemekben és ásványi anyagokban, ezeket organikus sók formájában tartalmazzák, amelyeket a szervezetünk könnyedén be tud építeni. Ezzel szemben az ásványi sók – különösen a konyhasó – szervezetünkben felhalmozódva vizet kötnek meg, amivel savas közeget alakítanak ki, amely kedvez a kórokozók megtelepedésének. A csírák a betegségek elleni „immunerősítő szuperfegyvereink” lehetnek, hiszen lúgosítják a vért, természetes baktérium-, gomba- és vírusölő anyagokat tartalmaznak, enzimjeik pedig gátolják a rákos elváltozások kialakulását, azok terjedését. Vízhajtó hatásuk következtében tisztítják a veséket és a húgyúti szerveinket, méregtelenítik a májat.
A csírák sok fehérjét is tartalmaznak, melyek aminosav-összetétele optimális, így a csírák fogyasztása segít kiküszöbölni a fehérje-anyagcsere zavarait. A csírákban található zsírok és olajok túlnyomórészt telítetlen zsírsavak, melyek védik az érrendszert, és kedvezően hatnak a szívműködésre és a vérkeringésre, gátolják a vérrögképződést és az infarktust. Magas rosttartalmuk serkenti a bélműködést, lazítja a béltartalmat, ezáltal jótékony hatással van az emésztésünkre, mivel a növényi rostok felületükön megkötik a salakanyagokat, és segítenek eltávolítani azokat a szervezetünkből. És talán a legfontosabb jótékony hatása a csíráknak az, hogy fogyasztásukkal az új élet, a megújulás információját visszük be a sejtjeinkbe.
További információ, tájékoztatás, biocsírák rendelése a 06-30/643-2626-os számon vagy az etkezesicsira@gmail.com címen.


























