Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A brokkolicsíra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pikó Tamás csírász • MAGAZIN • 2014. március 15. 13:00
A brokkolicsíra
Felerősíti a szervezet méregtelenítő funkcióit, gátolja a gyomor és bélfekélyek kialakulását
A brokkoli csírája. Fotó: Pikó Tamás

Kiemelkedő a A-, B-, C-, E-, K-vitamintartalma, valamint a kalcium-, vas-, foszfor-, kálium-, magnézium- és kalciumtartalma.

Fokozza a sejtek, agysejtek regenerációs képességét, segíti a szervezet felépülését betegségek, traumák, balesetek után. Segít az immunrendszer működési zavarai esetén, kondicionálja a legyengült szervezetet. Segít megszüntetni a külső és belső gyulladásokat, fekélyeket. Felerősíti a szervezet méregtelenítő funkcióit, gátolja a gyomor és bélfekélyek kialakulását.

Fogyasztása segít megelőzni a vérszegénység kialakulását, hatóanyagai védik a szívet és a tüdőt. Segít leküzdeni a genitáliák bakteriális megbetegedéseit, enyhíti az aranyeres panaszokat. Kedvezően hat a kezdeti cukorbetegségre, hasnyálmirigy-gyulladásra. Szulforafán nevű vegyülete lassítja a rákos sejtek szaporodását, aktiválja a szervezet védekező mechanizmusát a szabadgyökök ellen. U-vitamin tartalma gyengíti függőséget a szenvedélybetegeknél. Csillapítja a Creutzfeld-Jacobs kór tüneteit.

Indol-3-carbinol nevű összetevője hozzájárul a nemi hormonok egyensúlyához, valamint erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Vértisztító, bőrtápláló, keringésjavító hatással bír, gyógyhatásai emésztőrendszeri betegségek, hólyag- és prosztataproblémák esetén is megmutatkoznak. Magas kalciumtartalma a csontképzésre van jó hatással, rendszeres fogyasztásával megelőzhető a vesehomok és a vesekő kialakulása.

Nyersen, szendvicsekhez, salátákba keverve és paradicsomos ételekhez a legfinomabb.

A csírák kereskedelmi forgalomból vagy piacon, helyi termelőtől nagy választékban, könnyen beszerezhetők, de Gyulán akár házhoz szállítás is kérhető.

További információ kérhető: Pikó Tamás csírász, tel.: 30/643 2626, etkezesicsira@gmail.com

 

Pikó Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)