Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 10 érv a csírák mellett

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pikó Tamás csírász • MAGAZIN • 2014. november 09. 10:00
10 érv a csírák mellett
A csírák hozzávetőleg 100-szor annyi enzimet tartalmaznak, mint a nyers gyümölcsök vagy zöldségek
Képünk illusztráció

Habár a helyben termesztett biocsírák kedvező élettani és környezeti hatása bizonyított, még manapság sem elegen fogyasztják őket. Íme, 10 érv arra, hogy miért együnk több csírát:

1. A csírák 20-35% fehérjét tartalmaznak, gondoskodnak a szükséges napi fehérjebevitelről, így csökkenthetjük az állati eredetű élelmiszerekkel bevitt zsír és koleszterin mennyiségét.

2. A csírázás folyamán magvak energiatartalma feldúsul, így a csírákkal kiválthatunk a fogyókúránk szempontjából kevésbé hatékony, nem teljes tápértékű élelmiszereket.

3. A csírák lúgosítják a szervezetünket. A túlsúly és a legtöbb betegség kialakulása a szervezetünk elsavasodásával hozható összefüggésbe.

4. A csírák erős, természetes vízhajtók.

5. A csírák nagyon gazdagok növényi rostokban, jelenlétük a táplálékunkban elengedhetetlen az eredményes fogyókúrához. Megkötik a zsírokat és méreganyagokat a testünkben, és azelőtt kiürítik a szervezetünkből, hogy azok felszívódnának és elraktározódnának a sejtjeinkben.

6. Az esszenciális aminosav-tartalom feldúsul a csírázás folyamata alatt. Legtöbbünk szervezetében a kívánatosnál kevesebb található ezekből a zsírégető anyagokból, mivel nem elterjedt a bevitelük a különböző diéták alkalmával.

7. A csírázás folyamán az ásványi anyagok és nyomelemek fehérjékhez kapcsolódnak, ezáltal könnyebben beépülnek a szervezetünkbe, segítenek többek között az optimális működés elérésében, így elősegítik a testsúlyfelesleg lebontását.

8. A csírák rendkívül gazdagok vitaminokban, melyek segítenek az egészség megőrzésében a diéta alatt is.

9. A csírák hozzávetőleg 100-szor annyi enzimet tartalmaznak, mint a nyers gyümölcsök vagy zöldségek. Az enzimek többek között a szervezetünk optimális működésében segítenek.

10. A helyben termesztett biocsírák nem terhelik a környezetünket a csomagolásuk, szállításuk vagy raktározásukkal járó szennyezéssel, fogyasztásukkal kivédhetjük, hogy nem kívánatos kémiai anyagok, adalékok, vegyszerek és egyéb olyan anyagok kerüljenek a szervezetünkbe, melyek gátolják fogyókúrás erőfeszítéseinket.

A csírák kereskedelmi forgalomból vagy piacon, helyi termelőtől nagy választékban. További információ: Pikó Tamás csírász, tel.: 30/643 2626, etkezesicsira@gmail.com

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)