Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A retekcsíra természetes antibiotikum

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pikó Tamás csírász • MAGAZIN • 2014. január 25. 10:00
A retekcsíra természetes antibiotikum
Elpusztítja az élősködőket a belekben, segíti az egészséges bélflóra kialakulását és fenntartását
Retekcsíra. Fotó: Pikó Tamás

A retekcsíra gazdag A-, B-, C-, E-, és K-vitaminban, magas a foszfortartalma, valamint tartalmaz kalciumot, káliumot, vasat, magnéziumot, cinket és jelentős az antioxidáns tartalma is.

A retekcsíra természetes antibiotikum. Elpusztítja a kórokozókat a szájüregben és a garatban, oldja a váladékot az arcüregben, homloküregben és orrmelléküregben, tisztítja a nyálkahártyát és a légzőszerveket, enyhíti az asztmás tüneteket. Rendszeres vagy kúraszerű fogyasztásával megelőzhetők a felsőlégúti megbetegedések, meghűlés esetén a váladék által elzáródott üregeket megnyitja.

Hatékony vértisztító hatású, erős vizelethajtó, méregteleníti a vesét és az epét. Eltávolítja az epe- és vesehomokot, az apróbb követ. Nagy epekő esetén nem szabad fogyasztani, ugyanis olyan pozícióba mozdíthatja a nagy epekövet, amely elzárhatja az epevezetéket, ami azonnali sebészi beavatkozást igényelhet.

Hőtermelő csíra, ez izületi betegségek esetén jótékony hatású, mivel tágítja az ereket, serkenti a vérkeringést az ízületek környékén, és segít eltávolítani a lerakódásokat.

Segíti az emésztést, gyorsítja a perisztaltikát, salaktalanítja az emésztőrendszert, ami többszöri székletürítéssel járhat. Elpusztítja az élősködőket a belekben, segíti az egészséges bélflóra kialakulását és fenntartását.

Foszfortartalma tisztítja, szépíti, fehéríti a bőrt.

Fogyasztási javaslat: nyersen, salátákba keverve, vagy szendvicsre szórva a legfinomabb.

Pikó Tamás csírász
30/643 2626
etkezesicsira@gmail.com

 

Pikó Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)