Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A búzacsíra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pikó Tamás csírász • MAGAZIN • 2014. február 01. 15:00
A búzacsíra
Leghatékonyabb a vérsejtképző, szöveti eredetű, nem jóindulatú elváltozásokra
Búzacsíra. Fotó: Pikó Tamás

A búzacsíra nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, B7- (biotin, koenzim R), B9- (folsav), C-, és E-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, cinket, kobaltot, krómot és antioxidánsokat.

A legrégebb óta és legáltalánosabban használt csírafajta. A búzacsíra megújítja a beteg sejteket. A benne lévő enzimek gátolják a rosszindulatú sejtelváltozások szaporodását. Leghatékonyabb a vérsejtképző, szöveti eredetű, nem jóindulatú elváltozásokra, de hat a többi elváltozásra is.

Tisztítja a májat, hatására a májból könnyebben ürülnek ki a méreganyagok. Gyulladásgátló, baktériumölő hatású. Szabályozza a vérnyomást, segíti a vér oxigénellátását. Elősegíti a vércukor szinten tartását. Csökkenti a radioaktív sugárterhelést.

A búzacsíra fogyasztása csökkenti a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Tágítja az ereket, és oldja a lerakódásokat az érfalon, beleértve a szívkoszorú erekét is.

Magas krómtartalma a szív és a vese működésének szabályozásában segít. Csökkenti a prosztatagyulladás lehetőségét, enyhíti a már kialakult gyulladásos panaszokat. Hat a pszichére, személyiségzavaroknál, neurózisnál hatásos gyógyító. Minden belső elválasztású mirigy működését segíti szabályozni. Tartalmaz L-borostyánkősavat, mely képes a szövetekben az ingerületet továbbítani és segít megőrízni a kötőszövetek rugalmasságát.

Fogyasztási javaslat: joghurtba, kefírbe, műzlibe, pelyhekbe és salátába keverve a legízletesebb.

Pikó Tamás csírász
30/643 2626
etkezesicsira@gmail.com

 

Pikó Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)