Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A görögszéna csírája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pikó Tamás csírász • MAGAZIN • 2014. március 09. 13:00
A görögszéna csírája
Enyhíti a stressz, depresszió, és pánikbetegség tüneteit, segít az alvászavaron
A görögszéna csírája. Fotó: Pikó Tamás

A görögszéna csírájának fontosabb vitaminjai A-, B-, C-, D-vitaminok, magas a vas- és szeléntartalma, kiemelkedően sok lecitint tartalmaz. A lecitin regenerálja az agyi idegpályákat, a központi idegrendszer és az idegsejtek működését. Enyhíti a stressz, depresszió és pánikbetegség tüneteit, segít az alvászavaron, javítja az emlékezőképességünket, segít az idősek szellemi frissességének megőrzésében.

Fokozza a szervezet inzulintermelését. Leköti a fölös gyomorsavat, enyhíti a refluxbetegség tüneteit, a gyomorégést. Magas szeléntartalma erősíti az immunrendszert, számos, a kórokozók elleni védekezéshez szükséges folyamat intenzívebben zajlik szelén jelenlétében, valamint erős antioxidáns hatást fejt ki, késlelteti a sejtek öregedését.

Kutatások igazolják gyulladáscsökkentő, nemi hormonokat szabályozó, tejelválasztást fokozó, antidiabetikus, koleszterincsökkentő, étvágyjavító, érelmeszesedést gátló, nyálelválasztást fokozó, vérellátást javító és antiszeptikus, bélgörcsöt szüntető, szélhajtó és húgykőoldó hatását.

Hasznos ellenszere a beteges étvágytalanságnak és a lesoványodás miatti gyengeségnek. Javítja az étvágyat, erős zsírbontó enzimet tartalmaz. Általános erősítő szer, növeli a vörös vértestek számát, visszaadja a fizikailag lemerült szervezet erejét.

Pinostrobinvegyületének tulajdonítják a görögszéna gyökmegkötő képességét, antioxidáns, gyulladáscsökkentő, sejtméregtelenítő, karcinóma (rákos sejtek) kialakulását megakadályozó, gyomorvédőaktivitás-növelő, antimikrobiális hatását.

A csírák kereskedelmi forgalomból vagy piacon, helyi termelőtől nagy választékban, könnyen beszerezhetők, de Gyulán akár házhoz szállítás is kérhető.

További információ kérhető: Pikó Tamás csírász, tel.: 30/643 2626, etkezesicsira@gmail.com

    

 

Pikó Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)