Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A petrezselyemcsíra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pikó Tamás csírász • MAGAZIN • 2014. február 15. 13:00
A petrezselyemcsíra
Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítik megszüntetni az inzulinérzékenységet
A petrezsemcsíra. Fotó: Pikó Tamás

Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C-, E- és K-vitamint, valamint kalcium-, foszfor-, vas-, kálium-, magnézium-, cink-, flavonoid-, antioxidáns- és illóolaj-tartalma is magas.

Illóolajai flavonoidokat tartalmaznak, melyeknek daganatmegelőző, szív- és érrendszert védő, baktérium- és gombaölő, valamint gyulladásgátló hatásuk van. Rendkívül erős vértisztító, segíthet az allergiás panaszokon, mivel gátolja a hisztamin kiválasztását, mely allergiát okozhat. Tisztítja a hörgőket, valamint enyhíti a rájuk ható ingereket, enyhíti az asztmás panaszokat. Erős víz- és vizelethajtó, tisztítja a vízhólyagot és a veséket, magas kálium tartalma serkenti a vesék működését, segít megelőzni a vesekő kialakulását.

Serkenti a természetes szexhormonok képződését a szervezetben, ezzel elősegíti a normális menstruációs ciklust, csökkenti a fájdalmakat és a túlzott vérzést.

Enzimjei, vitamin és ásványi összetétele folytán javítja a látást, serkenti a látóidegek működését, a benne lévő nagy mennyiségű A-vitamin csökkenti a szürkületi vakságot.

Gyomorerősítő, étvágygerjesztő hatása van, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti a máj működését, ezáltal a szervezet méregtelenítését.

Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítik megszüntetni az inzulinérzékenységet, illetve késleltetik a cukorbaj kialakulását, cukorbajra hajlamos embereknek ajánlatos kúraszerűen fogyasztani. Magas vastartalma segíti a vérképződést, valamint az oxigén kötődését.

Szendvicsekre, vajas kenyérre szórva, sajtok mellé a legfinomabb.

A csírák kereskedelmi forgalomból vagy piacon, helyi termelőtől nagy választékban, könnyen beszerezhetők, de Gyulán akár házhoz szállítás is kérhető. További információ: Pikó Tamás csírász, tel.: 30/643 2626, etkezesicsira@gmail.com

 

Pikó Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)