Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Giorgio Cesari húsz éve Gyula díszpolgára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. október 13. 15:00
Giorgio Cesari húsz éve Gyula díszpolgára
A városvezetés és a barátok is köszöntötték Budrio volt alpolgármesterét
Jeles alkalom miatt telt meg a városháza díszterme október 12-én: a városvezetés és a hosszú évek munkája során szerzett barátok köszöntötték Giorgio Cesarit, aki már húsz éve Gyula város díszpolgára. Budrio volt alpolgármestere rengeteg tett azért, hogy Gyula és Budrio között olyan szoros kapcsolat alakuljon ki, amely végül a testvérvárosi együttműködésben teljesedett ki. Számos alkalommal támogatta is városunkat, az őt ünneplő napon sem érkezett üres kézzel Gyulára.
____Eredeti-GYHRCSD_036.JPG

Giorgio Cesari (középen) és az őt köszöntő gyulaiak 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az ünnepség egy videó levetítésével kezdődött, amely a díszpolgárrá avatást örökítette meg. A bejátszás után Alt Norbert alpolgármester tartott köszöntőbeszédet, amelyben kiemelte, hogy számos dolgot megünneplünk az életünk során, de egy barátsághoz köthető évfordulót ritkán.

1996 szeptemberében vehette át Giorgio Cesari a címet, annak érdemeként, hogy olasz állampolgárként és budriói polgárként mennyi mindent tett a két város kapcsolatának ápolásáért. Az első közös pont – amikor a városok vezetői először találkoztak – előbbre tehető, az azóta eltelt évtizedekben Giorgio Cesari folyamatosan kitalálója, szervezője és kezdeményezője olyan eseményeknek, amelyek a két település lakosságát hivatottak közelebb hozni egymáshoz.

Giorgio Cesari hangsúlyozta, hogy nem volt számára teher mindaz, amit tett, és nagyon örül neki, hogy ennyi ember megjelent az eseményen. Negyvenhat évvel ezelőtt találkozott először a várossal és az azóta barátokká lett ismerősökkel, akiktől rengeteg szeretetet kapott, ezért is volt számára hatalmas megtiszteltetés a cím. A kitüntetés csak még nagyobb lökést adott számára, hogy minél többet tegyen a kapcsolatok fejlődéséért. Kiemelte a szintén régóta működő együttműködést az Erkel Ferenc gimnáziummal, amelynek köszönhetően a diákoknak egy csereprogram keretében van lehetősége ellátogatni a városokba.

Giorgio Cesari számos alkalommal támogatta Gyulát, akár könyvadományról volt szó a Mogyoróssy János Városi Könyvtár részére, akár ajándékokról, amelyeket a gyerekkórháznak szánt. Ezúttal sem érkezett üres kézzel, hiszen ezer eurót ajándékozott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak, amelyet dr. Abulrahman Mohamed vett át tőle.

A város vezetése egy tortával és egy emléklappal lepte meg a volt alpolgármestert, majd pezsgővel koccintottak az ünneplők az évtizedes barátságra.

 

____Eredeti-GYHRCSD_026.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)