Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hétvégén ünnepli Gyula város fél évszázados testvérvárosi kapcsolatát Budrióval

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. szeptember 19. 13:00
A hétvégén ünnepli Gyula város fél évszázados testvérvárosi kapcsolatát Budrióval
Az 50 éves évfordulót szeptember 18-án, vasárnap 18 órától ünneplik meg a gyulai városháza dísztermében
Dr. Görgényi Ernő és Giulio Pierini a budriói ünnepségen. Fotó: Gyulai Hírlap – Hargittai Éva

Idén ünnepli városunk fél évszázados testvérvárosi kapcsolatát az olaszországi Budrióval. A 50 éves jubileum alkalmából szeptember 19-én, csütörtökön 17 órakor fotókiállítás nyílik a Park Hotelben, amelynek éttermében az olasz gasztronómia kerül előtérbe a hétvégén. A mediterrán fogásokról a budriói Magnólia Központ szakácsai gondoskodnak. A menük ára 1500 Ft, a fogásokról érdeklődni a 66/463-711-es telefonszámon lehet.

Szombaton délelőtt, 10 órától a testvérvárosi konferencia az idősüggyel foglalkozik a Hunguest Hotel Erkelben, 17 órától pedig a testvérvárosi jubileum jegyében zajlik az idősek napja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. (Az események részletes programját a Gyulai Hírlap online oldalán olvashatják.)

Az 50 éves évfordulót szeptember 18-án, vasárnap 18 órától ünneplik meg a gyulai városháza dísztermében. Az estet a budriói Ifjúsági Okarina Zenekar nyitja meg, majd dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Giulio Pierini, Budrio város vezetője köszönti a megjelenteket. Kepenyes Pál előadás után, 19 órakor Becsyné dr. Szabó Márta, Gyula város címzetes főjegyzője emlékezik meg a két város kapcsolatáról, majd dr. Miliczky Erzsébet bolognai tiszteletbeli konzul asszony idézi fel emlékeit. Giorgio Cesari, Gyula város díszpolgára felolvassa Bruno Faustini Fustini egykori budriói polgármester üdvözletét, ezután pedig a két város képviselői aláírásukkal erősítik meg a partnerségi megállapodást.

Az estet ünnepi állófogadás zárja.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)