Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Olasz nyelvű könyvekkel és filmekkel ajándékozták meg a budrióiak Gyulát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. május 29. 21:00
Olasz nyelvű könyvekkel és filmekkel ajándékozták meg a budrióiak Gyulát
Az adomány a Mogyoróssy János Városi Könyvtár gyűjteményét gazdagítja
Értékes adomány érkezett Gyula testvérvárosából, Budrióból a Mogyoróssy János Városi Könyvtárba. Az olasz nyelvű könyveket és filmeket Giorgio Cesari, Gyula díszpolgára adta át Dézsi Jánosnak, a bibliotéka igazgatójának május 29-én a könyvtárban tartott sajtótájékoztatón.
____Eredeti-GYHRCSD_0006.JPG

Képünkön (balról jobbra): alt norbertGiorgio Cesari, kónya István és Dézsi János

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Giorgio Cesari sokadjára látogat el városunkba, és szokásához híven ezúttal sem üres kézzel érkezett hozzánk – fogalmazott Alt Norbert. Az alpolgármester kiemelte: Budrio egykori alpolgármestere évek óta sokat tesz a két település jó viszonyáért.

Kónya István alpolgármester emlékeztetett rá: a város díszpolgára legutóbbi látogatása alkalmával kézzel készített bábokkal lepte meg a gyermekkórházban lábadozó kis betegeket, a gyulai könyvtárat pedig operafelvételekkel ajándékozta meg.  

Az alpolgármester kiemelte: a könyvtár gyűjteményébe kerülő kötetek és filmek segíthetik a gyulai diákokat a nyelvtanulásban, és mélyebb betekintést engednek a bibliotéka látogatóinak az olasz kultúrába.

Giorgio Cesari felidézte: húsz évvel ezelőtt választották Gyula díszpolgárává. Mint kifejtette, a magánszemélyek és civil szervezetek által felajánlott kiadványokkal és videokazettákkal Olaszországot szerették volna elhozni Gyulára. Az adományozóknak az is célja volt, hogy új lendületet adjanak a két település közti testvérvárosi kapcsolatnak – tette hozzá.  

Dézsi János hangsúlyozta: a gyulai könyvtár állományába bekerülő kiadványok az egész országban elérhetővé válnak. Az igazgató hozzátette: a felajánlott gyűjteményben biztosan akad olyan könyv, amely az országban csak Gyulán lesz fellelhető.

Dézsi János elmondta: olasz nyelvű enciklopédiával eddig nem rendelkezett a könyvtár, ezért különösen jelentős a Budrióból érkező adomány. Az igazgatótó azt is megtudtuk, a videokazettákat digitalizálni fogják, így a mai technikai eszközökkel is meg lehet majd nézni az ajándékba kapott olasz nyelvű filmeket. 

GYULAI HÍRLAP • 2015. május 31. 01:22
Az adomány a Mogyoróssy János Városi Könyvtár gyűjteményét gazdagítja
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)