Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mikro- kis- és középvállakozások elsőkézből kaptak sikeres pályázáshoz tanácsokat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. január 29. 20:01
Mikro- kis- és középvállakozások elsőkézből kaptak sikeres pályázáshoz tanácsokat Gyulán
Gyula Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztési Csoportja idén is folytatja fórumsorozatát
Az asztalnál bal oldalon dr. Ábrahám Csaba ül, mellette Marton András. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Marton Andrást, a Széchenyi Programiroda vezetőjét és dr. Ábrahám Csabát, a FoodAnalytika Kft. ügyvezető igazgatóját kérte fel Gyula Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztési Csoportja, hogy ma este szakmai tanácsokkal lássák el a pályázni kívánó mikro-, kis- és középvállalkozók képviselőit. A gazdaságfejlesztési csoport egy sikeres pályázatnak köszönhetően 20 millió forintot nyert el, melynek köszönhetően havi egy alkalommal további fórumokat rendez, sőt digitálisan is rögzítik az előadásokat annak érdekében, hogy online is tudják az információkat közvetíteni az érdeklődők felé.

Dr. Ábrahám Csaba előadásában saját cégén keresztül mutatta be a pályázati ciklus menetét.

- Nem egyszerű elnyerni egy pályázatot, ám utána a megvalósítás még összetettebb és bonyolultabb feladat – hangsúlyozta dr. Ábrahám Csaba, aki előadásában olyan gyakorlati tanácsokat mondott el, olyan apró részleteket osztott meg hallgatóságával, melyek a projekt zökkenőmentes előrehaladásához szükségesek, és amelyek nincsenek leírva a pályázati útmutatókban.

Marton András projektvezető tájékoztatójából kiderült, hogy bár az eddig megszokott pályázatok tovább futnak, ám a szemléletmód változott. Ezen túl a pályázóknak nagyobb célokban és hosszabb távon kell gondolkodniuk. Idén már lehetőség lesz egy pályázaton belül arra is, hogy a kérvényező vidékfejlesztési, vállalkozás-fejlesztési, vagy éppen egy regionális fejlesztési kalapból jusson pénzhez. A forrás összetételében változik. Idán nagyobb hangsúlyt fektetnek a pályázatkiírók a gazdaságfejlesztésre: az előző hétéves ciklusban 17-26 % jutott gazdaságfejlesztésre, ez a szám idén 60%-ra nő. A foglalkoztatás már nem társadalmi, hanem gazdasági kérdés. A koncepció alapja a foglakoztatás és gazdaság együttes fejlesztése, valamint a kis-, mikro- és középvállalkozók támogatása.

- Amennyiben a foglakoztatást a gazdaságfejlesztéssel együtt növeljük, támogatjuk a kkv-kat, azokat a kis-, mikro- és középvállalkozókat, akik kispénzűek, akkor nagyobb hatást érünk el. Ha minden ki fel tud venni egy-két embert, akkor az sokkal inkább érződik, mintha a nagyvállalatokat támogatnánk – nyilatkozta Marton András.

- Elsősorban kíváncsiságból jöttem el, eddig még nem sikerült részt vennem egy vállalkozói összejövetelen sem. Érdekelnek  a kilátásban lévő pályázati lehetőségek, amelyek a mikro vállalkozásoknak is adhatnak segítséget – mondta el egy résztvevő a Gyulai Hírlapnak, akinek a  fő tevékenysége a környezetvédelmi szakértésre, tervezésre épül, emellett lakberendezőként is bontogatja szárnyait. S bár eddig még nem adott be pályázatot,most bízik abban, hogy az új pályázati lehetőségeknek köszönhetően műszert, szoftvert tud beszerezni.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)