Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sneider Tamás szerint a bérunió megteremtése az EP-választás egyik legnagyobb tétje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. május 23. 14:21
Sneider Tamás szerint a bérunió megteremtése az EP-választás egyik legnagyobb tétje
Gyulán tartott utcafórumot a Jobbik elnöke

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A bérunió megteremtését, azaz az európai uniós tagállamok közötti bérkülönbségek kiegyenlítését nevezte a hétvégi EP-választás egyik legnagyobb tétjének Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, aki szerdán utcafórumot tartott Gyula belvárosában.

Sneider Tamás lapunknak kifejtette: mintegy 800 ezer ember vándorolt ki az országból a jobb fizetésekért az Európai Unió más tagállamaiba. Hozzátette: ismeretei szerint Gyuláról is sokan járnak át dolgozni a szomszédos Romániába.

Azt is mondta: a kivándorolt magyar munkavállalók helyébe a Fidesz-kormány eddig mintegy 150 ezer mongol, kínai, indiai és ukrán „migránsmunkást” telepített be Magyarországra. Hozzáfűzte: ha sikerül megvalósítani béruniót, reményeik szerint visszatérnek az országba a külföldön dolgozó magyarok.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A politikus úgy vélte, Magyarországon nincs jó állapotban a demokrácia. Sneider Tamás szerint a Fidesz-kormány „teljesen leuralta” a magyar médiát, ami a korábbi választások eredményein is jól látszik. A kormányzó párt médiatúlsúlyát Nyugat-Európában is számos alkalommal szóvá tették – jelentette ki.  

Érdeklődésünkre elmondta: a Békés megyében tartott utcafórumokon elsősorban a kivándorlás és a mezőgazdaság témája került szóba. Ennek kapcsán megjegyezte: Nógrád megye mellett Békés megyét érinti leginkább az elvándorlás. Hozzátette: ezzel szorosan összefüggő probléma, hogy Magyarországon előnytelen birtokszerkezet alakult ki, ami nem kedvez a munkaigényes mezőgazdasági ágazatoknak, illetve a kisgazdaságoknak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)