Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Konstruktív, de kemény politikát ígér a Jobbik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. szeptember 19. 18:41
Konstruktív, de kemény politikát ígér a Jobbik
A párt Gyulán is bemutatta megyei listás jelöltjeit

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő a gyulai városháza előtt tartott sajtótájékoztatón

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Továbbra is konstruktív ellenzéki politikát folytatnának a Jobbik politikusai a Békés Megyei Közgyűlésben, a mutyizásnak azonban megálljt parancsolnának – fogalmazott Samu Tamás Gergő, a párt megyei frakcióvezetője csütörtökön Gyulán.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Jobbik megyei listáját Szabó Ervin, a párt orosházi polgármesterjelöltje vezeti. Második helyen a szarvasi Samu Tamás Gergő indul, aki a megyei közgyűlés négyfős jobbikos frakcióját vezeti. A lista harmadik helyét Gajdos Attila, a párt szarvasi polgármesterjelöltje foglalja el, aki szintén tagja a megyegyűlésnek, és két ciklus óta önkormányzati képviselő Szarvason. A negyedik helyen Csengeri Lajos gyulai önkormányzati képviselő szerepel, az ötödiken pedig László Attila Tibor, aki egyben medgyesegyházi polgármesterjelölt is.

Samu Tamás Gergő kifejtette: a utóbbi ciklusban a jobbikos képviselők fellépésének is köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásainak nagy részét az idén augusztusban vád alá helyezett Simonka György Dél-Békésre irányítsa. Hozzátette: a közpénzek védelmét szem előtt tartva a következő ciklusban is megálljt parancsolnának „a mutyizásnak”.

Gajdos Attila közölte: a Jobbik megyei programjának a gazdaságfejlesztés, az idősek és a fiatalok helyzetének javítása, illetve a hangsúlyosabb környezetvédelmi politika a sarokkövei.

Elmondta: Békés megye lélekszáma az elmúlt tíz évben csökkent, és a térség a legutolsók között van a bérek tekintetében. Ahhoz, hogy ne vándoroljanak el a megyéből a fiatalok, jól fizető, magas hozzáadott értéket előállító munkahelyekre van szükség, és fejleszteni kell a meglévő ipari parkokat – húzta alá.

Kifejtette: Békés a legkevésbé erdősült megye, ezen változtatni kell. A közterületeken szintén bővíteni kell a zöldfelületet, és csökkenteni kell a vegyes tüzelésből, illetve a szemétégetésből adódó légszennyezettséget – tette hozzá.

Samu Tamás Gergő kérdésünkre kifejtette: a Jobbik települési szervezetei önállóan dönthetnek arról, hogy mely ellenzéki pártokkal kívánnak együttműködni, ennek megfelelően településenként eltérő szövetségeket kötöttek. Hozzátette: van, ahol önállóan, van, ahol más ellenzéki pártokkal összefogva indulnak a megyében az önkormányzati választáson.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)