Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Eltörölné a kötelező kamarai hozzájárulást a Jobbik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. március 07. 12:13
Eltörölné a kötelező kamarai hozzájárulást a Jobbik
Népszavazást szeretnének a kérdésről

lukács lászló györgy

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Aláírásokat gyűjtött a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezéshez a Jobbik-Konzervatívok március 7-én, Gyulán.

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője, a népszavazás kezdeményezője elmondta: úgy gondolták, és a vállalkozók is azt mondták, hogy a minden évben kötelező ötezer forintot feleslegesen fizetik be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, hiszen cserébe nem kapnak semmit a vállalkozások.

Kiemelte: a kamara és annak vezetője, Parragh László, az elmúlt időben inkább ártott, mint segített, ugyanis az ő nevéhez fűződik a kisadózók tételes adójának beszűkítése, amely után több tízezer vállalkozó esett el a kedvező adózási formától, de akkor sem érkezett segítség, amikor a koronavírus-járvány idején sorra szűntek meg a munkahelyek és a vállalkozások, illetve akkor sem, amikor a megnövekedtek az energiaárak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A frakcióvezető aláhúzta: a vállalkozók több mint 5 milliárd forintot fizetnek be minden évben a kamarának, amelyet túlárazott chatbot-ra, repülőutakra, irodabérlésre költenek el.

Lukács László György kifejtette: a stop5000.hu oldalon mindenki tájékozódhat a kezdeményezésről, valamint jelentkezhet aktivistának és aláírónak is. A céljuk, hogy összegyűjtsenek 200 ezer aláírást, hogy népszavazást írhassanak ki a kérdésről.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)