Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint hatszázan vettek részt a gyulai 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola családi napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. május 11. 15:59
Több mint hatszázan vettek részt a gyulai 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola családi napján
A rendezvényen Vozár Attila ultramaratonista mesélt élményeiről a gyerekeknek
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Az egészség jegyében zajlott az 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola idei családi napja. A Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény „Kézen fogva az egészségért” elnevezésű pályázatához kapcsolódó rendezvényen egyebek mellett játszóházzal, KRESZ-, elsősegély- és kerékpár-bemutatóval, valamint sportversenyekkel várták a gyerekeket és a felnőtteket a szervezők. Az iskolában a Comenius-pályázat keretében Gyulára érkező diákokat is vendégül látták.

A "Lila iskola" családi napján Vozár Attila ultramaratonista tartott élménybeszámolót, és futott együtt a fiatalokkal. A rendezvény díszvendége lapunk kérdésére kifejtette: örömmel tett eleget az iskola felkérésének, hiszen nagyon fontosnak tartja, hogy jó példát mutasson a gyerekeknek, és megszerettesse velük a sportot.

Bor Gábornétól, a tagintézmény megbízott vezetőjétől megtudtuk: több mint tíz évvel ezelőtt merült fel először az ötlet, hogy legyen az iskolában egy olyan nap, amikor a tanulói, a szülői és a tanári közösség kötetlen formában találkozhat. Azóta minden második évben megrendezik a családi napot a Lila Iskola Tanulóiért Alapítvány támogatásával. A megbízott tagintézmény-vezető hangsúlyozta: a rendezvény kiemelt célja az is, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

A Gyulai Hírlapnak Bor Gáborné elmondta, az idei családi napon több mint hatszáz fő volt jelen. Mivel az eseményen az iskola jelenlegi nebulói mellett a leendő első osztályosok és szüleik, valamint volt diákok is részt szoktak venni, úgy állították össze a programokat, hogy minden korosztály találhasson kedvére való elfoglaltságot.

A rendezvényen dietetikus és védőnő tartott előadást, egészséges ételeket és biotejet lehetett kóstolni, valamint a vállalkozó kedvűek az íjászatot is kipróbálhatták. Az iskola ebédlőjében jelképes összegért árulták a szülők által készített, finomabbnál finomabb süteményeket, a bolhapiacon pedig a megunt játékok és ruhaneműk cserélhettek gazdát. A befolyt összeg az intézményi alapítvány számlájára kerül.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)