Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A „legnagyobbak” legkiválóbbja Balássy Fanni volt az általános iskolások városi és járási versmondó versenyén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bodó Sára • HÍREK • 2013. április 10. 19:18
A „legnagyobbak” legkiválóbbja Balássy Fanni volt az általános iskolások városi és járási versmondó versenyén
Ötödik éve rendezi meg e rangos megmérettetést a GYAKI 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola tagintézménye
A Mogyoróssy János Városi Könyvtában rendezték meg a versenyt. Fotó: Bodó Sára

E tavaszvárós áprilisban még nincs jó idő, ám a lelkeket megmelegítő eseményekkel segíthetünk oldani a rossz hangulatunkat. Ez bizton állítható, mert 2013. április 9-én az általános iskolások városi és járási versmondó versenyén megtapasztalhattuk ezt.  Ötödik éve rendezi meg e rangos megmérettetést a GYAKI 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola tagintézménye, s mint eddig mindig, most is a Mogyoróssy János Városi Könyvtár adott otthont a 24 ötödik-hatodik., illetve hetedik-nyolcadik osztályos tanulónak, felkészítő pedagógusoknak, érdeklődő szülőknek.

Ifj. Gyarmathy Zsolt, a GYAKI igazgatóhelyettese nyitotta meg a rendezvényt, majd Petróczki Zoltán, a gyulai tankerület igazgatója szólt közvetlen, kedves hangon, értően a versekről, a versmondásról, e nap ünnepi emelkedettségéről. Két helyszínen zajlott a verseny, két zsűri értékelt, s az alábbi rangsort állította fel az elhangzott produkciókról és előadóikról.

Az ötödikesek között 1. helyezést ért el Boros Menta, az Implom iskola tanulója, (felkészítője: Szintai Éva) 2. helyezett lett Orbán Martin, (Nicolae Balcescu iskola, Cser Vera), a képzeletbeli dobogó 3. fokára Vágó Zsófia, a Dürer iskola tanulója léphetett. (Tanára: Fülöp Tünde).  A hatodik évfolyamosok legjobbjának Kostyalik Krisztina magvetős diák bizonyult, (tanára: Csordás Katalin). Másodikként végzett Nyeste Anikó, (Karácsonyi, Máriné Mészáros Andrea), 3. lett Fehér Gábor, (Implom) Jakabné Mocsári Éva tanítványa. A hetedikes Erdődi Blanka (Magvető, Csordás Katalin) az első helyet érdemelte ki, másodikként végzett Rokszin Réka (5. sz. iskola, Tóthné Bodó Mária), a harmadik hely Boka Fruzsinát illette (Nicolae Balcescu, Lengyel Valéria). A „legnagyobbak” legkiválóbbja Balássy Fanni volt e napon, (Implom, felkészítője: Jakabné Mocsári Éva). Bakos EmeseNagy Emese tanítványa, Dürer – végzett a 2. helyen, a sort a 3. helyezésével Máté Fanni (Bay, Szabóné Bohus Márta) zárta. A versenyzőket – az iskola szüleinek jóvoltából – süteménnyel, teával vendégelték meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)