Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Programok garmada várta a gyerekeket és a szülőket az 5. Sz. Általános Iskola családi napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. június 10. 11:00
Programok garmada várta a gyerekeket és a szülőket az 5. Sz. Általános Iskola családi napján
A rendezvényen lengyel, olasz, török, német és spanyol diákokat is vendégül látott a gyulai iskola
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Mintegy négyszázan fordultak meg az 5. Sz. Általános Iskola szombati családi napján. A több mint húszéves múltra visszatekintő rendezvényen megszámlálhatatlanul sok programmal várták a gyerekeket és a felnőtteket. Volt rendőrségi, tűzoltó-, KRESZ- és kerékpár-bemutató, életmód-tanácsadás, kézműves-foglalkozás, arcfestés, méz-, biotej- és süteménykóstoló, valamint számos játékot és mozgásterápiás készüléket is kipróbálhattak a vendégek.

– Lakótelepi iskolaként az is feladatunk, hogy az itt élőknek színes programokat biztosítsunk – mondta lapunknak Szabadosné Bécsi Katalin. A Gyulai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység-vezetője hozzátette: a rendezvény az osztályközösségeket és az iskolához való kötődést is erősíti.

Mint megtudtuk, a családi nap több projekthez is kapcsolódott. A GYAKI TÁMOP-os pályázatának elemeként a rendezvényt az intézmény egészségnapjaként szervezték meg idén. Ezenkívül a Comenius program kapcsán öt ország delegációját is vendégül látta az iskola, és a Coop üzletlánc, valamint a Rádió1 is csatlakozott a nagyszabású rendezvényhez.

A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. Alkotókedvvel a helyi fejlesztésekért elnevezésű pályázata révén kapcsolódott be a programokba. A iskola tanulói a projekt keretében képzőművészeti szakkörökön vettek részt, az elmúlt fél év során készült alkotásokat a családi napon megnyíló zárókiállításon lehetett megtekinteni. 

    

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)