Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A GYAKI új neve: Gyulai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. szeptember 01. 21:00
A GYAKI új neve: Gyulai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Az 5. Számú Általános és Sportiskolában 301 tanuló kezdi meg az idei tanévet
Az 5. Számú Általános és Sportiskola leendő kisdiákjai. Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Véget ért a vakáció, holnaptól megkezdődik a tanítás az oktatási intézményekben. A gyulai általános és középiskolák többsége ma tartotta meg tanévnyitó ünnepségét. 

A gyulai 5. Számú Általános és Sportiskola rendezvényén összesen 301 tanuló, köztük 35 leendő elsős gyűlt össze.

– Kellemes nyárutó van, még bennünk a vakáció számtalan élménye, de itt kopog kérlelhetetlenül feladataink ajtaján a szeptember. Jelképesen és valóságosan is csengő szólít benneteket, bennünket az új tanév elkezdésére – köszöntötte az iskola tanulóit és a jelen lévő szülőket Tóthné Bodó Mária magyartanárnő az iskola tornatermében.

Az elsős kisdiákok megajándékozása után az 5/b osztályosokból álló „Lila színpad” adott elő egy tanulságos jelenetet, majd Szabadosné Bécsi Katalin intézményegység-vezetőhelyettes ismertette az idei tanév változásait.

Beszédéből kiderült: a „Lila” iskolában az önkormányzat megbízásából összesen négy tantermet, két fiúöltözőt, három fiú WC-t és részlegesen két lányöltözőt festettek ki nyáron, s a Lila Iskola Tanulóiért Alapítványnak köszönhetően az elmúlt évben teljesen megújult az intézmény épületének második emelete.

Az intézményegység-vezetőhelyettes a köznevelési törvény szeptember 1-jével életbe lépő új rendelkezéseivel kapcsolatban elmondta: az idei tanévtől az elsősök és az ötödikesek már az új nemzeti alaptanterv alapján elkészült helyi tanterv szerint tanulnak.

Az állami fenntartású iskolák 1–8. évfolyamán, felmenő rendszerben, heti egy órában kötelező tantárgy az erkölcstan, e helyett azonban egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstanoktatás is választható. A törvény szerint 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítania az iskoláknak, ám a szülők kérésére a délutáni foglalkozások alól az igazgatók felmentést adhatnak. Továbbra is megmarad a mindennapos testnevelésóra, amely immár az 1–2. és az 5–6. évfolyamokat érinti.

Mint azt a vezetőhelyettestől megtudtuk, a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény új neve Gyulai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, és szerkezetét érintő változás, hogy hatásköréből kikerült a nevelési tanácsadó. Szabadosné Bécsi Katalin hozzátette: a „Lila” iskola a jövőben nem tagintézményként, hanem székhely-intézményegységeként működik tovább.

– Azt valljuk, hogy a szülői házzal való folyamatos kapcsolattartás nevelőmunkánk sikerének záloga, ezért rendszeres együttmunkálkodásra törekszik testületünk, s erre kérjük a ránk gyermekeiket bízó családokat is – zárta szavait az iskola igazgatója, aki Szentgyörgyi Albert gondolataival nyitotta meg a 2013–2014-es tanévet. 

  

Szabadosné Bécsi Katalin. Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. szeptember 01. 21:00
Az 5. Számú Általános és Sportiskolában 301 tanuló kezdi meg az idei tanévet
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)