A Viharsarki betyárok
Fotó: Gyulai Hírlap
Első helyen végzett a Viharsarki betyárok csapata a vajdasági Adán megrendezett marhapörköltfőző-versenyen, amelyet háromnapos programsorozat keretében tartottak meg július 5-én a Tisza-parti strandon.
Balogh Lajostól, a csapat vezetőjétől megtudtuk, a község napja alkalmából szervezett rendezvényre több ezren látogattak ki. A főzőversenyre 62 csapat nevezett be, Szerbiából, Magyarországból, Németországból és Oroszországból is érkeztek versenyzők a helyszínre.
– Belsőségek és marhafarok is került az általunk készített pörköltbe – árulta el Balogh Lajos, aki azt is elmondta, a bográcsban főtt étel mellé magyaros köretet szolgáltak fel: pirított lebbencstésztából készítettek túrós csuszát, amit szalonnapörccel szórtak meg. A gyulai csapat nem először ért el sikert főztjével, receptjüket több gasztronómiai versenyen is elismerték.