Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották a kóstolóudvart a kamocsai Oázis Kempingben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Száz Ildikó • MAGAZIN • 2014. augusztus 11. 15:00
Megnyitották a kóstolóudvart a kamocsai Oázis Kempingben
Csütörtökön kezdődött az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja az érsekújvári járásbeli Kamocsán
Képünkön (balról) Balogh Lajos. Fotó: Száz Ildikó - ujszo.com

Csütörtökön kezdődött az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja az érsekújvári járásbeli Kamocsán. A fesztivál történetében először nyitottak kóstolóudvart a bejárat közelében, ahol a vendégek megízlelhetik a versenyző csapatok ételeit. Szombaton tartják a XIII. Nemzetközi Gasztronómiai fesztivál főzőversenyét.

Az idei fesztiválon több mint kétszáz főzőcsapat vesz részt a megmérettetésen, kiváló a hangulat, a bográcsok közelében zenés, táncos produkciókkal szórakoztatják a vendégeket, volt aki iszapfürdőt vett. Az idő kedvez a napozóknak és fürdőzőknek is a Vág partján.

A szakmai zsűri munkájában Benke László és Jarda ?idek mesterszakácshoz csatlakozott Bindics Imre, a dunaszerdahelyi Villa Rosa főszakácsa. Nagyobb komfortot nyújt a kemping a táborozóknak, az elmúlt évekhez viszonyítva több helyen vannak ivóvizes csapok, és több frissítőt szolgálnak fel.

A rotyogó kondéroknál megszólitottuk Benke Lászlót, aki Mikszáth Kálmánt idézve fogalmazta meg, milyen is a jó pörkölt: „Színe olyan legyen, mint felbőszült bikának vére. Tűzpiros, tűzforró, enyhén csípős, sűrű szaftú. Hát ilyen egy jó pörkölt? Ilyen biza!” A mesterszakácsok évek óta nevelik a versenyzőket, mondván, nem kell túlfűszerezni az ételt, nem kell, hogy ujjnyi zsír csillogjon az ételen, a főzésben is fontos a mértékletesség.  

Pénteken este nagy sikere volt Dobrády Ákos koncertjének, szombaton 21 órakor kezdődik az Apostol együttes, 23.30 órakor a Gladiator együttes koncertje, Gáspár Laci 24 órakor lép fel a diszkó sátorban.

Forrás: ujszo.com

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)