Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sneider Tamás: megerősödhet a Jobbik a 2019-es önkormányzati választás után

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. szeptember 24. 09:38
Sneider Tamás: megerősödhet a Jobbik a 2019-es önkormányzati választás után
Választókerületi gyűlést tartott Gyulán a párt

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A Jobbik megerősödését hozhatja a 2019-es önkormányzati választás – hangsúlyozta lapunknak Sneider Tamás, a párt elnöke vasárnap a Gyulán tartott választókerületi gyűlést megelőző sajtótájékoztatón.

Sneider Tamás úgy látja, bár a Fidesz harmadjára szerzett kétharmados többséget az országgyűlésben, erodálódási folyamat indult el a kormánypártban. Ezt jelzi a Sargentini-jelentés is – tette hozzá. Mint kifejtette, az Európai Unió nem a bevándorlásellenes álláspontja miatt „támadta” a magyar kormányt, hanem az országot jellemző korrupció miatt.

A politikus szerint Orbán rendszerére a nemzeti ellenállás lehet a válasz, erről egy hét múlva, a párt kongresszusán fogadnak el nyilatkozatot. A pártelnök leszögezte, nem lehet kizárólag a parlament falai között politizálni. Hozzáfűzte: mindent megtesznek azért, hogy a Fidesz „médiatúlhatalmát” ellensúlyozni tudják.

Elmondta: az utóbbi hónapokban az összes ellenzéki párt jelezte, hogy összefogna a Jobbikkal, közülük elsősorban az LMP-vel tudják elképzelni az együttműködést. Hozzátette: több olyan programpontjuk is van, amely megegyezik, ráadásul az LMP sem korrumpálódott az elmúlt nyolc évben.

 

Jobbról: Csengeri Lajos, a gyulai alapszervezet elnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Érdeklődésünkre kiemelte: a legnagyobb ellenzéki pártként arra számítanak, hogy az önkormányzati választás a Jobbik megerősödését hozhatja. Sneider Tamás úgy véli, pártja központi erő lehet a választáson, ezt jelzi, hogy a településeken több helyi, civil szervezet is megkereste politikusaikat.

Aláhúzta: az országgyűlési választáson komoly eredményt értek el a nagyvárosokban és a megyei jogú városokban, ezért azt remélik, hogy az önkormányzati választáson is jól szerepelnek a nagyobb településeken.

Arra a kérdésre, hogy Gyulán kik indulhatnak, a politikus még nem tudott választ adni, azt azonban jelezte, hogy a fürdővárosban is szívesen együttműködnek a civil szervezetekkel.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Kérdésünkre elmondta: az országgyűlési választás után több mint háromszázan hagyták el a tizenháromezer tagot számláló Jobbikot, ugyanakkor mintegy kétszázötvenre tehető azok száma, akik azóta beléptek a pártba. Mint fogalmazott, az átrendeződési folyamat nem rengette meg a Jobbikot, véleménye szerint így sokkal egységesebbé vált a párt.  

Nyomatékosította: alapszervezeteik egy része elsősorban inaktivitás miatt szűnt meg, és nem a Mi Hazánk Mozgalom megalakulása miatt. Hozzátette: ezek száma napról napra változik, hiszen újak is alakulnak.

Hangsúlyozta: szociális nemzeti néppártot szeretnének építeni, ezért a kompromisszumkeresés irányába mozdult el a párt, ugyanakkor a jelenlegi kormányzattal szemben továbbra is radikális álláspontot képviselnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)