Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pörgő zenei fesztiválhangulatot hoztak a szénhülyék a gyulai várkertbe

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2015. július 25. 13:00
Pörgő zenei fesztiválhangulatot hoztak a szénhülyék a gyulai várkertbe
A Gyulai Végvári Napok nagykoncertjeinek sorában elsőként a The Carbonfools adott koncertet
Fiatalos lendülettel indult a Gyulai Végvári Napok nagykoncertjeinek sora, pénteken este a The Carbonfools formáció lépett színpadra. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. immáron negyedik alkalommal rendezte meg a végvári napokat a várkertben, ahol évről évre beveszi a palánkvárat a zene, és furcsa elegyet képez a hagyományőrzők táboraiból szálló szabadtéri sütögetés illata és a füstgépekből jövő odor. Az egész napos kánikula után jól esett az esti 30 Celsius-fok körüli „enyheség”, de a Carbonfools-ék tettek róla, hogy a táncolni vágyó polgárok aznap este még jobban leizzadjanak.
____Eredeti-GYHRCSD_0003.JPG

A The Carbonfools a gyulai vár előtt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Fehér Balázs sokféle érzelmet kifejező énekeihez, valamint Fekete István (gitár), Miklós Milán (basszusgitár) és Hámori Benedek (dob) egyben és külön-külön is eltalált manuális muzsikálásához szervesen kapcsolódnak a zenészfüllel rendelkező „elektronikás ember”, Bicskei Titusz zenei alapjai és effektjei. DJ Titusznak neve még a Belgäból is ismerős lehet a népeknek.

A konferanszból kiderült, hogy a basszista neve sem véletlenül cseng ismerősen: édesapja, a két évvel ezelőtt elhunyt Miklós Tibor sok darabot szerzett, rendezett, mutatott be a tószínpadon. Egyikében néhány évvel ezelőtt zenész fia is játszott Gyulán.

____Eredeti-GYHRCSD_0023.JPG

A The Carbonfools zeneszerzője: Bicskei Titusz, avagy DJ Titusz

Ötük egyvelege hatásos zenei kombinációt hozott létre. Dalaikban számtalan műfaj hatása kihallható, érezhető a rock, az új hullám, a blues, a pszichedelikus zene, a reggae, a techno különböző alfajai meg még jó néhány stílus.

Stílusosan szintetizátorral és egyéb kütyükkel kevert dudaszóval „intrózott” a budapesti csapat. A kezdő löket nemcsak ütött, célt is ért: visszavezette a jelenbe az idősíkokban eltévelyedetteket, a színpadhoz pedig a sörért kódorgókat. A 2001-es Szigeten debütált, azóta négyalbumos bandának volt miből válogatni. Természetesen elhangzottak ismertebb dalaik, szólt a Clublights, a Hideaway, a Sunset, a Birthday, a Black Rainbow, a Mirror, a Line stb. A kvintett ontotta a jobbnál jobb dalokat, s a számokra jellemző ritmusdominancia a kevésbé ismert számok alatt is felszínre hozta a végtagjainkban rejtező boogie-t.

Koncertjük után nyilvánvalóan nem mehettek haza ráadás nélkül. Közben jócskán ment a hülyéskedés, ugratás a számok között, de ez nem ment a zene rovására egészen a koncert végéig, amikor hirtelen az Earth, Wind & Fire September című bejátszott slágerére búcsúztak el több százas hallgatóságuktól. Nem tudni, hogy történhetett mindez, elképzelhető, hogy a gyulai várkertbe bő másfél órára igazi, pörgő zenei fesztiválhangulatot hozó banda egyszerűen csak hű a nevéhez (carbonfools – szénhülyék).

GYULAI HÍRLAP • 2015. augusztus 07. 11:57
A Gyulai Végvári Napok nagykoncertjeinek sorában elsőként a The Carbonfools adott koncertet
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)