Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos elismerésben részesült Kóra Szilvia, a Szent István Egyetem gyulai campusának hallgatója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. május 06. 09:00
Országos elismerésben részesült Kóra Szilvia, a Szent István Egyetem gyulai campusának hallgatója
Tudományos munkája Gyula város és Kovászna város testvérvárosi együttműködésének lehetőségeiről szól
____Eredeti-01.jpg

képünkön (balról jobbra) Kóra Szilvia és Varga Dorottya

Fotó: Gyulai Hírlap

Tudományos elismerésben részesült az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) Kóra Szilvia, a Szent István Egyetem gyulai campusának idén végzett hallgatója. Kutató munkájáért a bizottság különdíjat adott az egészségturisztikai szakirányon summa cum laude diplomázott ifjú szakembernek, valamint konzulensét, Varga Dorottyát, a Szent István Egyetem tanársegédét illetve PhD hallgatóját is elismerte.

A Gyulai Hírlapnak Kóra Szilvia elmondta, tudományos munkája Gyula város és Kovászna város testvérvárosi együttműködésének lehetőségeiről szól, melynek szerves része a testvérvárosi egészségturizmus kialakítása a helyi intézmények bevonásával. Dolgozatának célja egy olyan nemzetközi egészségturizmus fejlesztése, mely a két város természeti kincseire alapozva, a helyi társadalom részvételével, a gyógyászati intézmények és a Szent István Egyetem bevonásával valósulhat meg.

____Eredeti-02.jpg

____Eredeti-03.jpg

- Gyulán, az egészségügyi szervező szekcióban első helyezést értem el tavaly, így jutottam tovább a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi szekció Egészség-, Öko-, Gyógy-, Sportturizmus tagozatára Budapesten, amelyet a Budapesti Gazdasági Főiskola szervezett meg. Nagy élmény volt, hogy kiemelték dolgozatom innovatívságát. És annak is nagyon örültem, hogy konzulensem is elismerést kapott, hiszen az ő gondozásában készültem fel a versenyekre. Gratuláltak neki, maximálisan elismerték munkáját. Hatalmas élmény volt a verseny is, hiszen a szakma legnagyobbjai ültek a bíráló bizottság székében, olyanok, akiknek a szakirodalmaiból készültem fel – mondta Kóra Szilvia.

- Köszönetet szeretnék mondani Varga Dorottya konzulensemnek, valamint azoknak, akik segítsége nélkül ezeket az eredményeket nem érhettem volna el. Ezúton köszönöm dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Thiesz János, Kovászna polgármestere, prof. dr. med. habil Fodor Lajos, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház vezetősége, dr. Kövesdi József mb. főigazgató, Mészáros Magdolna ápolási igazgató, a Spitalul de Recuperare Cardiovasculara dr. Benedek Géza kórházigazgatója, Cristian Cimpoi, dr. Tatár Márta kardiológus főorvos, Gyila Sándor légkörfizikus-orvosmeteorológus, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és a Szent István Egyetem Agrár-, Gazdasági-, Egészségtudományi Kar munkatársainak, családom, különösen édesapám segítségét, melyet elért eredményeimmel hálálok meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)