Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötnapos konferenciát rendeznek a Szent István Egyetem gyulai kampuszán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. február 22. 16:00
Ötnapos konferenciát rendeznek a Szent István Egyetem gyulai kampuszán
Az eseményt az egészségügyi szervező szak 10 éves fennállása alkalmából szervezte az intézmény
TETT 2016 néven, a tudomány, az egészség, a turizmus és társadalom témaköreit érintve szervezett konferenciát a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának Egészségtudományi Intézete. A február 22. és 26. között zajló Nemzetközi Hét rendhagyó órái keretében kívánják megünnepelni az egészségügyi szervező szak tízéves fennállásának jubileumát.
____Eredeti-GYHRCSD_009.JPG

A konferencia megnyitója 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A rendezvény programjai között olyan fő témakörök szerepelnek, mint az egészségturizmus lehetőségei napjainkban, kihívások az egészségturizmus területén, napjaink társadalmi kihívásai és a népegészségügy. A diákok ezen az öt napon előadásokat hallgathatnak meg többek között a magyarországi falusi turizmus aktuális kérdéseiről, a mai vendéglátás prémium ételeiről, a táplálkozásunkkal kapcsolatos tényekről és tévhitekről, de terítékre kerül az olaszországi vulkánturizmus bemutatása is.

Dr. Futó Zoltán

Az esemény első napjának megnyitóján dr. Futó Zoltán a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának általános és tudományos dékánhelyettese mondott köszöntőt. Üdvözlő gondolataiban kiemelte, hogy bár ő nem ezekben a kérdésekben nem szakértő, mégis jópár előadást tervez végighallgatni, mert azok tematikája mindenki számára érdekes.

– Országosan kevés helyen létezik hasonló kezdeményezés, és megyei szinten is kevés olyan város van, ami az egészségturizmust ilyen jól mutatja be, mint a gyulai kampusz és Gyula városa – emelte ki dr. Futó Zoltán.

Mivel a rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósulhatott meg, a NEA egyik kollégiumának tagja, Herczegé Szabó Marianna is köszöntötte a részvevőket, hozzátéve: számukra is öröm egy ilyen tartalmas és hasznos rendezvény számára anyagi támogatást nyújtani.

Az esemény egyik szervezője és ötletgazdája, dr. Beke Szilvia a Gyulai Hírlapnak kifejtette: a díjmentes előadásokra tanórák keretében kerül sor, 45 perces időtartamban. – Nem kifejezetten konferencia-előadások ezek, hanem vendégelőadók órái olyan témakörökben, amiket máskor ritkán érintünk – tette hozzá dr. Beke Szilvia.

A rendezvény keretein belül több mint 30 előadás csillapítja majd a helyi diákok tudásszomját, és azok között három teljesen nyilvános is akad: 22-én 15 órától dr. Pécsi-Huszár Ildikó Az Ájurvéda, az élet tudománya című, majd csütörtökön Gila Csaba Az olaszországi vulkánturizmus bemutatása és Fekete István Beszél a test című előadása.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)