Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula az objektíveken keresztül

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2015. október 08. 14:00
Gyula az objektíveken keresztül
Az Országos Könyvtári Napok alkalmából a Székely Aladár Fotóklub mutatkozott be a Szent István Egyetem Gyulai Campusán
A Országos Könyvtári Napok október 5–11-ig tartó rendezvénysorozatának egyik gyulai eseménye október 7-én délután a Székely Aladár Fotóklub bemutatkozása volt. Az országos rendezvényt idén tizedik alkalommal tartják meg, így a napokban az ország több száz könyvtárában egyidejűleg láthatók kiállítások, vetélkedők, látogathatók előadások, és számos színes gyermek- és felnőttprogram a mesekuckótól a könyvcserélő zsibvásárig.
____Eredeti-DSC09700.JPG

A rendezvényen Bánfi Barnabás gyűjteményének legszebb darabjait is megnézhették az érdeklődők

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Gyulán az eseménybe ezen a napon a Szent István Egyetem Gyulai Campusának szakkönyvtára is bekapcsolódott. A nyilvános intézmény 21 éve működik, mégis ez volt az első rendezvényük, aminek keretében Objektíveken át Gyula városa címmel a Székely Aladár Fotóklub mutatkozott be október 7-én. A városunkban 31 éve működő fotóklub megújulásakor a gyulai fotográfus, Székely Aladár nevét vette fel, aki Ady-portréival vált a maga idejében országosan ismertté. Eddig közel 200 egyéni kiállításuk volt, pályázatokon pedig nemzetközi sikereket is magukénak tudhatnak. 

A klub ezúttal 25, Gyula városáról készített felvételt mutatott be, amik között természetfotók, sport témájú képek, színes, néha humoros, "elkapott" gyulai pillanatok és helyi látnivalók is akadnak.

Kísérőprogramként mindezek mellett a fotózás szakirodalmát is tanulmányozhatták a látogatók, valamint régi és új fényképezőgépeket is megtekinthetnek, amik Bánfi Barnabás fotográfus saját gyűjteményéből valók. A kiállító elmondta, a gépek között a húszas évekből való is akad, és természetesen a legendás magyar gyártmányú Pajtás és Mometta fényképezők is láthatók a helyszínen. 

A kiállítás megnyitóján Fenyvesi Dóra olvasott fel Márai Sándor Füveskönyvéből egy részletet, majd őt Bagyinszki Zoltán fotográfus üdvözlő szavai követték, aki szerint Gyula a fotósok vidéki fővárosa, hiszen itt évente legalább 10 fotókiállítást rendeznek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)