Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Vezúvtól a Stromboliig 40 felett

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2015. október 12. 14:00
A Vezúvtól a Stromboliig 40 felett
Egy vulkántúra élményeit osztotta meg a hallgatókkal Gila Csaba Gyulán
Az Országos Könyvtári Napok idei rendezvénysorozatába a Szent István Egyetem Gyulai Campusának szakkönyvtára is bekapcsolódott október 7-én a Székely Aladár Fotóklub kiállításával. A programsorozat következő napján Gila Csaba, az egyetem tanársegédje tartott előadást egy vulkántúra élményeiről.
____Eredeti-IMG_8240.JPG

Gila Csaba a Szent István Egyetem gyulai szakkönyvtárában számolt be a vulkántúrán szerzett élményeiről

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Dr. Turcsán Judit a gyulai campus igazgatója köszöntőjében kiemelte, külön öröm számára, ha az intézmény dolgozói, tanárai saját élményeiket is megosztják a tanulókkal és a helybéliekkel, mert az intézmény célja a szakmai ismereteken túl valami többel gazdagítani a diákok ismereteit.

Az október 8-án délután megtartott összejövetelen megtudhattuk, hogy az előadó a családjától kapta ajándékba a vulkánokat meglátogató utat, amin busszal, sátorban járták végig a kiszemelt olasz vulkánokat és azok környékét. Az útvonaluk Budapestről indult, innen Nápolyon át a Lipari-szigeteket érintve jutottak el újra Magyarországra.

Az élményeknek tárgyi emlékei is maradtak, amiket aznap meg is tekinthettek az érdeklődők, mivel az előadás előtt és után szakkönyv- és lávakő-kiállítás volt látható a könyvtárban. A mintegy kétórás, 600 diát bemutató előadásra rengeteg gyulai kíváncsi volt, a könyvtár erre a célra kialakított területe az előadás kezdetéig teljesen megtelt. 

A lávakövek kiállítása csak egynapos volt, de a vulkánokról szóló könyvek még egy hónapig tanulmányozhatók a Szent István Egyetem gyulai szakkönyvtárában, a Szent István u. 17–19. szám alatt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)