Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mobil flexibilis árvízvédelmi gátfal működését szemléltette a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. április 27. 19:30
Mobil flexibilis árvízvédelmi gátfal működését szemléltette a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság
A korszerű árvízvédelmi eszközt a Kettős-Körös jobb parti hullámterének békési szakaszán mutatták be
____Eredeti-20150423_Mobilgat_bemutato_600-1.jpg

Mobil flexibilis árvízvédelmi gátfal

Fotó: KÖVIZIG

Mobil flexibilis árvízvédelmi gátfal működését szemléltette április 23-án a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A korszerű árvízvédelmi eszközt a Kettős-Körös jobb parti hullámterének békési szakaszán kialakított teszt-medencénél mutatták be. Az eseményen a tartós árvízi helyzetet szimulálva a jelenlévők megtekinthették a mobil gátfal elemeit, vízzáróságát, a homokzsákos, hagyományos védmű (nyúlgát) és a flexibilis mobil fal csatlakozási helyének specialitásait, illetve a több mint 1 m-es vízoszlop megtartásának gyakorlati tapasztalatait.

- A korszerű árvízvédelmi eszközök egyik jellegzetes képviselője a mobil árvízvédelmi gátfal. Ezek az eszközök előzetesen előkészített telepítési helyeken gyorsan felállítható függőleges falszerkezetek. A gátfal mobil, mert kis súlyú, akár kézben is hordozható elemekből áll; ugyanakkor flexibilis, mert a vízzárást nem merev, hanem hajlékony anyag, közelebbről nagy szilárdságú, lágy, speciális műanyag lemez biztosítja. A szerkezet modulokból áll. A védendő gátszakaszon kialakított, lealapozott függőleges acéltartók közé kerül felszerelésre a flexibilis lemez, amely lepelként simul a töltésre, majd függőleges falként folytatódva akár 1,5 m magas vízoszlopot is meg tud tartani. Szerelése egyszerű, gyors, nem igényel speciális szaktudást vagy eszközt. Egy kamion rakománya elegendő 1000 m hosszú gátanyag megépítéséhez – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Bak Sándor igazgató.

Az új, hazai fejlesztésű gátfal - számos előnye révén - gazdaságos megoldást jelenthet rövidebb védvonalszakaszok gyors bevédésére, jól szolgálhatja a hatékony árvízvédekezést.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)