Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Outcast - Az Ektomorf frontemberének életét követi nyomon Kiss László gyulai író készülő regénye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. április 28. 09:00
Outcast - Az Ektomorf frontemberének életét követi nyomon Kiss László gyulai író készülő regénye
A fotókkal bőségesen illusztrált, sokkoló részleteket ígérő kötet október végén kerül a könyvesboltokba
____Eredeti-ektomorf.jpg

Képünkön (balról jobbra) Farkas Zoltán és Kiss László

Fotó: Gyulai Hírlap

Sok szempontból rendhagyó vállalkozásba fogott Kiss László gyulai író: egy megyénkből származó, nemzetközi hírű metálzenész „életregényén” dolgozik. Az Outcast munkacímű regény Farkas Zoltánnak, az Ektomorf zenekar frontemberének életét és pályáját követi nyomon. A könyv októberben jelenik meg.

Az 1975-ben született, Mezőkovácsházáról származó énekes-gitáros a tizenkét lemezzel rendelkező, világszerte ismert és elismert Ektomorf motorja. Zenekara kőkemény, kompromisszummentes metálzenét játszik, melyhez tökéletesen illik Farkas Zoli elnyomásról, erőszakról, kirekesztésről szóló szövegeinek világa. A mezőkovácsházi próbateremtől a több tízezres külföldi metálfesztiválokig hosszú és kemény út vezetett – a Békés megyei fiatalember nem mindennapi története ezt a sikert példázza – árulta el motiváltságát Kiss László. A fotókkal bőségesen illusztrált, sokkoló részleteket ígérő kötet október végén kerül a könyvesboltokba, s Gyulán is megvásárolható lesz.

 
Részlet a regényből:

"Nyugat-Európában éltünk, de Weddingből nézve ez nem mindig látszott annak. Egyszer még dutyiba is kerültünk, igaz, nem Berlinben, de akkor is. Jebó összehozott egy olasz koncertet, s személygépkocsit is bérelt hozzá, azzal mentünk-jöttünk. A buli után voltunk, zúzunk haza az autópályán, amikor Bajorországban elénk csap egy rendőrautó, villog, álljunk le. Mondja Jebó, kontroll, s azzal teszi is ki az indexet, lehúzódtunk egy benzinkútnál.

Abban a szúrásban négy rendőrautó körbevette a kocsinkat, villódzó fények, parancsszavak, kiráncigáltak és a motorháztetőre csaptak bennünket, motozás, bilincs, s már vittek is. Mi a fasz? Nem is tudtam kezelni a helyzetet, annyira abszurd volt. Az első pillanatban még röhögtem, jó móka, srácok, mire az egyik rendőr hátrafordult, hogy shut up, kussoljak. Na, akkor már sejtettem, hogy nagyobb a gáz, mint elsőre látszott.

Fölvezettek minket az őrsre, ahol átestünk egy előírásszerű előállításon, adatrögzítés a tetoválásokról, fotó, ujjlenyomat, a gitárokat, a cuccainkat is szétkapták. Szerintem drogot kerestek, de a cellát azért kihagyhatták volna a végén. Benyomtak minket egy éjszakára, mint annak a rendje. És nem tudtuk, hogy miért. Mindenkit elkülönítettek, egyedül nekem jutott társaság..."

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)