Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy számítógépes mese feldolgozásával kezdődött az Internet Fiesta a gyulai könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. március 19. 16:00
Egy számítógépes mese feldolgozásával kezdődött az Internet Fiesta a gyulai könyvtárban
Az országos programsorozat célja, hogy népszerűsítse az Internetet a különböző generációk körében
Egy számítógépes mese feldolgozásával kezdődött az Internet Fiesta a gyulai könyvtárban. Fotó: Mogyoróssy könyvtár - Sarlós Andor

Egy számítógépes mese feldolgozásával kezdődött az Internet Fiesta a könyvtárakban elnevezésű programsorozat március 19-én a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. A bibliotéka gyermekkönyvtárában Kisné Czeglédi Márta gyermekkönyvtáros várta a negyedik osztályos gyerekeket, akik egy rendhagyó olvasókör keretében Tóth Tamás Mese a számítógépről című történetét dolgozták fel. A mese egy kisfiúról szól, aki durva játékokkal játszik a számítógépen, és emiatt rosszat álmodik. A történet után a diákok feladatlapot oldottak meg, majd megbeszélték, kielemezték a sztorit.

Kisné Czeglédi Márta lapunknak elmondta, a program célja, hogy a gyerekek megtudják, nemcsak játékra, hanem sok hasznos dologra, például tanulásra, környezetvédelemre is lehet használni az Internetet.

A Gyulai Hírlapnak Szabóné Laczkó Gabriella igazgatóhelyettes kifejtette, az Informatikai és Könyvtári Szövetség 16. éve rendezi meg az Internet Fiesta országos rendezvénysorozatot, amelyhez idén 400-500 bibliotéka csatlakozott, köztük a gyulai is. A program feladata, hogy népszerűsítse az Internetet a különböző generációk, főleg a gyerekek, illetve az idősek körében.

- Egy felmérés szerint hazánkban a 15 év fölöttiek 42%-a még soha nem internetezett, és a magyar háztartások mintegy harmadában nincs Internet. Ezek a hiányosságok nem feltétlenül anyagi okokra vezethetők vissza. A könyvtáraknak nagy szerepe van abban, hogy megmutassák, hogy a fejlett „digitális írástudás” például hogyan javíthatja az életminőséget, vagy hogyan segítheti a munkaerőpiacon való elhelyezkedést - fogalmazott Szabóné Laczkó Gabriella.

***

Ugyanezen a napon a fiatal, illetve felnőtt korosztályra is gondolva, 17 órakor Szász András közgazdász tanár várja az előadóteremben mindazokat, akik az online kommunikáció új trendjeire kíváncsiak.

Március 20-án indítja el a könyvtár a Twitter oldalát is, ahol folyamatosan nyomon követhetők a bibliotéka friss hírei, eseményei.

Március 21-én, szombaton 10–14 óráig két program is várja a gyermekeket, illetve szüleiket.

A legkisebbek által is biztonságosan használható internetes mesék és játékok oldalaival ismerkedhetnek meg az érdeklődő szülők és nagyszülők Schriffert-Tóth Eszter könyvtáros segítségével, míg a csemeték különleges élményeket élhetnek át a Kinect játékokkal a Mi egy Másért Egyesület közreműködésével.

 

Fotó: Mogyoróssy könyvtár - Sarlós Andor
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)