Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivált Szlovákiában, az érsekújvári járásbeli Kamocsán. Az esemény főzőversenyén a gyulai Viharsarki Betyárok is megmérkőztek, és két kategóriában is Arany fakanál-díjat nyert Balogh Lajos, Susánszki Erika, Morvay Tibor és Morvay-Mahor Mónika.
- 262 főzőcsapat vett részt a rendezvényen. A Viharsarki Betyárok halászlevek és a vadételek kategóriában egy-egy étellel nevezett, és mindkettőt Arany fakanál-díjjal értékelte a zsűri. 2012-ben a babgulyásunk már kapott ilyen elismerést, így most már elmondhatjuk: háromszoros Arany fakanál-díjas a Viharsarki betyárok csapata. Ezen felül a legkreatívabb tálalás díját is megkaptuk a zsűritől – mondta el Gyulai Hírlapnak Balogh Lajos, akit többéves gasztronómiai téren végzett munkájáért, a magyar ételek népszerűsítéséért és versenyeken való kimagasló eredményeiért a Mátyás Király Kerekasztal Lovagrend lovagjává avatták.
A Viharsarki betyárok sikereinek sora ezzel még nem ért véget. A szlovákiai megmérettetés előtt fakanálfogatóink Szerbiában, Zentán versengtek, ahol 70 csapat közül 1. helyezést ért el vaddisznógulyásuk, valamint a Balogh Lajos, Susánszki Erika, Balogh Róbert és Fenesi János tagokból álló csapat még különdíjat is kapott a főzőhely legszebb díszítésért.