Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Segítse Ön is a Magyar Vöröskereszt koronavírus elleni harcát!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. március 02. 16:00
Segítse Ön is a Magyar Vöröskereszt koronavírus elleni harcát!
A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége adománygyűjtésre tett felhívást

Egy hónap telt el azóta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kijelentette, hogy a COVID-19 elnevezésű vírus terjedése nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetnek minősíthető. A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége adománygyűjtést hirdetett, az összegyűjtött alapot a megfelelő egészségügyi szolgáltatásokra és a hatékony tájékoztatásra fordítanák. Az akcióhoz csatlakozó Magyar Vöröskereszt március 30-ig várja az adományokat.

 

Fotó: International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies / IFRC

A Magyar Vöröskereszt lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, a koronavírus okozta járvány eddig 53 országban ütötte fel a fejét, február végéig a megerősített esetek száma Kínában meghaladja a 79 ezret, a világban pedig több mint 83 ezer ember betegedett meg.

A betegség terjedése ellen szigorú higiéniai előírások betartásával védekezhetünk a leghatékonyabban, az ehhez szükséges eszközök beszerzéséhez, a megfelelő ellátás biztosításához, valamint a hiteles kommunikáció megvalósításához kezdett adománygyűjtésbe a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége. A cél 32 millió svájci frank összegű adomány összegyűjtése, amelyet a halálesetek, a megbetegedések, illetve a járvány szociális hatásainak csökkentésére használnak majd fel szerte a világon.

A gyűjtéshez az országos hálózattal rendelkező, legnagyobb hazai karitatív szervezet, a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott. A hazai adománygyűjtés célösszege 5 millió forint, amelyet döntően az itthoni felkészülésre fordítanak, egy kisebb részével pedig a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját segítik majd. A humanitárius szervezet a felkészülésre és a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, éppen ezért az adományokból befolyt összeget lakossági tájékoztatásra és információs kiadványokra, továbbá egészségügyi eszközök, védőmaszkok és védőruhák, lakosságot segítő védőfelszerelések, valamint fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítják.

Adományozni az alábbi felületen lehet. A szervezet az elmúlt hetekben folyamatosan terjesztette a WHO által közreadott megelőző óvintézkedések kivonatait a közösségi médiában.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)