Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a Séta a mell- és a prosztatarák ellen című családi nap szervezése Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. március 19. 09:00
Megkezdődött a Séta a mell- és a prosztatarák ellen című családi nap szervezése Gyulán
A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete támogatókat keres, valamint szívesen fogad minden ötletet
A Séta a mell- és a prosztatarák ellen című program hivatalos arcai

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete – a Séta a mellrák ellen országos programsorozathoz csatlakozva – egészségprevenciós délutánt tartott tavaly ősszel Gyulán. A rendezvény idén kiegészül a prosztatarák elleni akcióval, központba állítva a férfiak daganatos betegségét is. Múlt évben az időjárás kissé változtatott a programon, az idén október 5-én, szombaton 14 órától induló kezdeményezést fedett helyen, a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban tartják meg a szervezők.

A Gyulai Hídi Séta című ingyenes családi nap egy kerékpárversennyel indul, és a tavalyi eseményhez hasonlóan számos programot nyújt a családoknak. A szórakoztató műsorokon kívül lehetőség nyílik ingyenes szűrőprogramokon, orvoskonzultációkon, homeopátiás tanácsadáson részt venni, az egészséges táplálkozás jegyében pedig különböző ételbemutatók, méz alapú ételek, teakóstoló várja az érdeklődőket. A játékos gyermekprogramok során dekázó versenyen és más vetélkedőkön mérkőzhetnek meg a gyerkőcök. A kezdeményezés központi programjában a résztvevők egy közös sétát tesznek a világórához, ahol az egészségükért jelképesen léggömböket engednek az ég felé.

- Az aznapi programunk nagyon fontos része a véradás, hiszen tudjuk, ahhoz hogy a rákos betegek elkezdhessék a kemoterápiát, a sugarazást, nagy mennyiségű vérre van szükségük. És nem utolsósorban a véradás egyben szűrőprogram is. Arra kérünk mindenkit, akinek módjában áll, támogassa a rendezvényt, akár ötletben, szervezésben járuljon hozzá, segítse programunkat – mondta a Gyulai Hírlapnak Dénesné Kereső Irén, a vöröskereszt területi vezetője.

Bővebb információt a Magyar Vöröskereszt helyi elérhetőségein, a 70/933-8287-es telefonszámon, valamint a gyulavk@gmail.com email-címen találhat.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)