Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megköszönték a gyulai sokszoros véradók önzetlen segítségét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. december 11. 09:00
Megköszönték a gyulai sokszoros véradók önzetlen segítségét
Dénesné Kereső Irén: a véradók számát tekintve Békés megye országosan a negyedik helyen áll
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Idén is kitüntette a sokszoros gyulai véradókat a Magyar Vöröskereszt Gyulai Területi Szervezete. Az Öcsi és Fuszek vendéglőben megtartott ünnepségre összesen 22 donor, köztük egy százhúszszoros önkéntes véradó volt hivatalos. A véradók napjához kapcsolódó rendezvényen egyperces néma felállással emlékeztek dr. Lestyán Katalinra, a gyulai vérellátó állomás napokban elhunyt főorvosára.

Dr. Nádor Gyöngyvér, a gyulai területi szervezet elnöke köszöntőjében felidézte: a véradók napját dr. Szabó Gyuláné vöröskeresztes titkár ötlete nyomán 1988. november 27-én ünnepelték meg először Zalaegerszegen.

Az elnök beszédében hangsúlyozta: a betegek számára éppolyan fontos az áldozatkész véradók segítsége, mint az orvosok tudása, az ápolók odaadó munkája vagy a megfelelő gyógyszerek. Az önkéntes véradók önzetlen segítségükkel példát mutatnak a társadalomnak – mutatott rá.

A gyulai rendezvényen azokat tüntették ki, akik 50, 60, 70, 80, 90, illetve 120 alkalommal adtak vért. Dénesné Kereső Irén területi vezetőtől megtudtuk: a Gyulai és a Sarkadi kistérséget magába foglaló gyulai területi szervezetnek összesen 244 kitüntetett véradója van. A véradók napját – jobbára a helyi önkormányzatok támogatásával – több környékbeli településen is megünneplik.

– A véradók számát tekintve Békés megye országosan a negyedik helyen áll, az első alkalommal vért adók tekintetében pedig a gyulai terület dobogós helyen áll – mondta el lapunknak a területi vezető. Dénesné Kereső Irén kiemelte: a Magyar Vöröskereszt elsősorban a fiatalokat szeretné megszólítani. Ezt szem előtt tartva októberben versenyt hirdettek az „Életmentő Középiskola” címért. A szakember hozzátette: eddig nagyon jó tapasztalataik vannak, van olyan oktatási intézmény, ahol a diákok kéthavonta adnak vért. Dénesné Kereső Irén elsősorban a Göndöcs Benedek Középiskolát emelte ki jó példaként.

Az elismeréseket dr. Rus-Gal Gabriela, a transzfúziológiai osztály megbízott vezetője adta át a megjelenteknek. Kitüntetésben részesültek: Zimbrán Mihály, Farkas Károly, Grausz István, Gróh István, Kovács Sándor, ifj. Krajcsik Lajos, Liszkai Sándor, Novák Mihály, Ráfi Imre, Szabó Tibor, Viszt Zoltán ötvenszeres véradók, Béres István, Csébi Lajos, Kiss János, Somogyi József, Szabó Imréné, Vass József hatvanszoros véradók, Restye Illés hetvenszeres véradó, Szilasi Zoltán, Urbán Mihály nyolcvanszoros véradók, Stír Mihály kilencvenszeres véradó, valamint Szőke Károly százhúszszoros véradó. Az ünnepség végén a szervezők vendégül látták a meghívottakat.

A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház az elmúlt héten pénteken szintén közös ebéd keretében fejezte ki megbecsülését vért adó dolgozóinak. A kórház ebédlőjében megtartott rendezvényen az intézmény és a Magyar Vöröskereszt területi vezetői köszöntötték a meghívottakat – tájékoztatta lapunkat drRus-Gal Gabriela.   

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)