Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karbantartási szünet lesz a gyulai kiállítóhelyeken

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. augusztus 24. 22:40
Karbantartási szünet lesz a gyulai kiállítóhelyeken
Az intézmények augusztus végétől a megszokott nyitvatartási időben látogathatók
____Eredeti-almasy_kastelyeste.JPG

A gyulai Almásy-kastély 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Karbantartási munkálatok miatt szeptemberben néhány napra bezárnak a gyulai kiállítóhelyek – tájékoztatta lapunkat az intézményeket üzemeltető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. A közleményből kiderül, a fürdőváros múzeumai a turisztikai főszezon végeztével a megszokott nyitvatartási rendjükben várják a látogatókat.

A cég hangsúlyozza: a település kiállítóhelyei idén a vártnál jóval forgalmasabb, programokban gazdag nyári időszakot zártak. A tavalyi év első hét hónapjához viszonyítva az Erkel Ferenc Emlékház mintegy 30 százalékos forgalomnövekedést ért el, a többi múzeumban pedig 10-20 százalékkal bővült a látogatottság.  

Mint írják, a kiállítóterek állagának megőrzése érdekében szeptemberben több alkalommal is karbantartási szünetet tartanak a múzeumokban, ahol a nagytakarítást és a műszaki eszközök kötelező karbantartását is elvégzik. Szeptember 12–14. között a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, 26-án és 27-én a gyulai vár, míg 19-én és 20-án a település valamennyi kiállítóhelye zárva tart.

Augusztus 22-től a megszokott nyitvatartási időben látogathatók a kiállítások. A gyulai vár, az Almásy-kastély és az Erkel Ferenc Emlékház keddtől vasárnapig 10–18 óra között tart nyitva. Előbbieknél a jegykiadás utolsó időpontja 17 óra, utóbbiba pedig 17.30-ig váltható jegy.    

A Ladics-ház kedden, csütörtökön és szombaton 10-től 13 óráig, szerdán, pénteken és vasárnap 13.30-tól 18 óráig tekinthető meg. A Kohán Képtár kedden, csütörtökön és szombaton 13.30 és 18 óra között, míg szerdán, pénteken és vasárnap 10 és 13 óra között áll nyitva az érdeklődők előtt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)