Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A jó zenéhez való alkotmányos jog terjesztését kezdik el ma este 20.58-kor Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.KULTÚRA • 2015. november 20. 11:46
A jó zenéhez való alkotmányos jog terjesztését kezdik el ma este 20.58-kor Gyulán
Gyula város összes kocsmájának bezenélésre készül a Kovács Tamás Trió
____Eredeti-kovacstamas.JPG

Egy gitár és egy kovács tamás a színpadon, de kell ennél több?...

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ha ma estére nem volt programod, megtaláltuk neked. Jazz és blues és Kőbányai (ezt szigorúan saját kontóra) vár ma este a Tetű kocsma (Gyula, Temesvári út 1.) nevezetű helyen. A jövő nemzedéke majd a jó zenéhez való alkotmányos jog elterjesztésében játszott nagyszerű, felejthetetlen és természetesen felül- és elmúlhatatlan szerepéért emlékezik meg úgy száz esztendő múlva minden évben ezen a napon Kovács doktorról.

A Tetűben (ahogy ezt itt helyben szólongatják) az említett Kovács Tamáson (gitár) kívül Perlaki Bence (dob) és Szűcs Péter (basszusgitár) zenél majd. Nem vall igazán nagy fantáziára a zenekar neve, egy Kőbányait kap, aki kitalálja. Jenőke nyerte meg! Ma este pontban 20 óra 58 perckor csap a húrok közé a Kovács Tamás trió.

Szedett-vedett szórólapjukról leolvashatjuk az élet nagy igazságát is. A várható hangulatot Petőfi Sándor írta le a Falu végén kurta kocsma című vers harmadik strófájában: „De a kocsma bezzeg hangos! / Munkálódik a cimbalmos, / A legények kurjongatnak, / Szinte reng belé az ablak.”

A Gyulai Hírlapnak Kovács doktor elmondta, hogy ez nem az utolsó, hanem az első jelentős állomása a zenei kocsmatúrájuknak. Logikus tehát azt feltételeznünk, hogy Gyula város mind a száz kocsmáját (ez itt egy hasra ütött adat volt) bezenéli a Kovács Tamás trió.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)