Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 42 millió forintból újítják fel a Bajcsy-Zsilinszky Úti Óvodát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. november 10. 14:00
Több mint 42 millió forintból újítják fel a Bajcsy-Zsilinszky Úti Óvodát
A munkálatok várhatóan 2016 végére fejeződnek be
A Bajcsy-Zsilinszky Úti Óvodában tartott sajtótájékoztatót dr. Görgényi Ernő polgármester, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, Kiss Tamásné önkormányzati képviselő és a tagintézmény vezetője, Szilágyi Ferencné november 10-én délelőtt. A tájékoztatón kiderült: 30 millió forintra pályázott a gyulai önkormányzat nemrégiben az épület felújításához, amihez több mint 12 millió forintos önerő is társult, így összesen 42 millió 123 ezer forintból újíthatják fel 2016-ban az intézmény épületét.
____Eredeti-GYHRCSD_0001.JPG

képünkön (balról jobbra): Dr. Görgényi Ernő, Kiss Tamásné, Szilágyi Ferencné és Dr. Kovács József

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az esemény kezdete előtt Szilágy Ferencné tagintézmény-vezető a Gyulai Hírlapnak elmondta: nagy örömmel fogadták a nyertes pályázat és a várható fejlesztések hírét, mert korábban sok gondjuk volt, elsősorban a mosdóikkal, amik kevésnek bizonyultak az óvodába járó gyermekek létszámához képest. – Rengeteg fejlesztés lesz az óvodában, és amíg ezek elkészülnek, számítunk arra, hogy egy ideig más intézményben kell majd lennünk a csoportjainkkal, de ezt a cél érdekében természetesen vállaljuk és megoldjuk – jelentette ki Szilágyi Ferencné.

 

Látványképek a felújított épületről

 

Dr. Görgényi Ernő tájékoztatójában azt is kifejtette, hogy a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton az önkormányzat 30 millió forintot nyert fejlesztésre, amihez a további több mint 12 millió forint elsősorban azért fontos, hogy az épületen bővítés is megvalósulhasson. A polgármester azt is hozzátette: a mostani egy hosszú távú fejlesztési program része. A múltban négy óvodán és az Erkel Ferenc Gimnázium épületén valósultak meg fejlesztések, a jövőben megújulásra váró intézmények pedig a tervek szerint a gyulavári óvoda és általános iskola, a Dürer Albert általános iskola, az 5. sz. általános iskola és a Törökzugi Óvoda.

–  A mostanihoz hasonló beruházások és fejlesztések több okból is nagy jelentőségűek – kezdett bele dr. Görgényi Ernő. – Általuk növekszik a város megtartóereje, mert ha a fiatalok látják, hogy egyre modernebb és szebb épületekbe járhatnak a gyermekeik, akkor szívesebben maradnak Gyulán, vagy költöznek városunkba. Mindemellett ugyanez a pedagógusok számára is vonzerőt jelent. Az előbbieken túl a korszerűsítések nyomán csökken az érintett épületek üzemeltetési költsége, és városképi szempontból is nagy jelentősége van egy-egy ilyen fejlesztésnek – fejtette ki a polgármester.

Dr. Kovács József üdvözlő szavaiban hozzátette, az önkormányzatok is nehéz helyzetben vannak, így különösen nagy dolog a gyulai önkormányzat 12 millió forintos támogatása.

Őt Kiss Tamásné önkormányzati képviselő követte, aki ismertette a beruházás részleteit. Tájékoztatójából megtudtuk, hogy a közös mosdó helyett a csoportok önálló helyiségeket kapnak erre a célra, és egy új irodát is kialakítanak. A tervek szerint mindezeken túl a tetőszerkezetet is megújítják, és szigetelést is kap az óvoda épülete a költséghatékonyabb működés érdekében. Az ablakos szellőztetés helyett a jövőben szellőzető rendszer oldja meg a levegő cseréjét, és emellett a bejárat és annak környéke is megújul a Bajcsy-Zsilinszky Úti Óvodában. A munkálatok várhatóan 2016 végére fejeződnek be.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)