Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötvenedik születésnapját ünnepelte a Bajcsy-Zsilinszky Úti Óvoda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. március 21. 21:22
Ötvenedik születésnapját ünnepelte a Bajcsy-Zsilinszky Úti Óvoda
Az intézmény ünnepséggel és kiállítással emlékezett az elmúlt fél évszázadra
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a GYVEÓ Bajcsy-Zsilinszky Úti Óvoda Tagintézménye. A jubileum alkalmából szervezett rendezvényen az óvodások, a szülők és az óvodapedagógusok mellett az óvoda egykori vezetői és dolgozói is jelen voltak. Az intézmény az elmúlt fél évszázadról egy kiállítással is megemlékezett, melyen az óvodáról szóló régi újságcikkeket, valamint az egykori óvodások fotóit és játékait állították ki.

A bensőséges hangulatú jubileumi rendezvényen dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket. A városvezető beszédében hangsúlyozta: Gyula Város Egyesített Óvodájának tagintézményei olyan értékekkel rendelkeznek, amelyekre büszkék lehetünk.

A polgármester kifejtette, az óvodai nevelés akkor igazán jó, ha családias körülmények között történik, ezért a legmagasabb szintű nevelést a kisebb óvodákban lehet biztosítani a gyerekeknek. Dr. Görgényi Ernő emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt felvetődött, be kellene zárni a kisebb óvodákat, és nagyobb intézményekbe kellene tömbösíteni azokat. Mint mondta, ez rövid távon pénzügyileg olcsóbb lenne, ám hosszú távon hátrányokkal járna, hiszen rossz hatással lenne az óvodások személyiségfejlődésére.

A városvezető kiemelte, a Bajcsy-Zsilinszky úti óvoda immár ötven éve bizonyítja, hogy ez az a működtetési forma, amelyik a legtöbbet tudja adni a kicsiknek. Ezt az állítás az is alátámasztja, hogy az idejáró gyerekek szüleinek 80%-a is ebbe az óvodába járt – hangzott el a beszédben.  

A tagintézmény vezetője, Hegedűs Gáborné az óvoda történetével kapcsolatban elmondta, Gyulavári és Újvári az 1960-as években még önálló község volt, melynek három óvodája volt. Az újvári óvoda igen szerény körülmények között, egy csoporttal működött az iskola épültében. Az új óvodát az 1962–1963-as tanévben adták át. Az intézménynek az 50 év alatt összesen 46 dolgozója volt, és átlagosan 45 fő gyermeklétszámmal működött – derült ki a tagintézmény-vezető köszöntőjéből.

A Tímár család, a Harruckern Táncegyüttes, a Bajcsy-Zsilinszky úti óvodások és Csüllög Ferenc műsora után a GYVEÓ tagintézményeinek jelen lévő képviselői helyezték el szalagjaikat az óvoda emlékfáján, majd az egybegyűltek közösen elfogyasztották az ünnepi tortát.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)