Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két gyulai sportoló is világversenyen áll rajthoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. július 08. 17:40
Két gyulai sportoló is világversenyen áll rajthoz
Bíró Bernadett a speciális olimpián, Süli Richárd az ifjúsági atlétikai világbajnokságon képviseli az országot
Két gyulai sportoló indul világversenyen idén nyáron – jelentette be dr. Görgényi Ernő polgármester július 8-ai sajtótájékoztatóján. Bíró Bernadett a speciális olimpián, Süli Richárd az ifjúsági atlétikai világbajnokságon képviselheti Magyarországot.
____Eredeti-sajt_suli_biro.jpg

képünkön (balról jobbra): Dr. Görgényi Ernő és Süli Richárd

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

– Büszkék vagyunk azokra a fiatalokra, akik nagy elődeik nyomdokaiba léphetnek – fogalmazott a városvezető. Dr. Görgényi Ernő elmondta: mindkét versenyző kiemelkedő eredményeket ért el eddigi sportpályafutása során.

Süli Richárd a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által kétévente megrendezett ifjúsági atlétikai világbajnokságon méretteti meg magát 800 méteres síkfutásban. A versenynek a kolumbiai Cali ad otthont július 15–19. között, a helyszínen 156 ország 1424 atlétája lesz jelen.

A polgármester kiemelte: idén a válogatott keretbe való bejutáshoz a Magyar Atlétikai Szövetség magasabb szintet várt el, mint ami a világbajnokságon való indulás kritériuma volt, ezért a kvalifikáció már önmagában is elismerésre méltó eredmény.  

– Bízom abban, hogy jól sikerül a verseny, nagyon örülnék, ha egyéni csúcsot tudnék futni – fejtette ki a 16 esztendős atléta, aki jelenleg a Karácsonyi gimnázium diákja. A fiatal sportoló 5. osztályos tanulóként kezdett el futni, és 2011-ben indult először versenyen.

Kertes István, az atléta egyik edzője kiemelte: Süli Richárdon kívül csupán egy olyan hazai középtávfutó van, aki teljesítette a kvalifikációs szintidőt. A szakember hozzátette: tanítványa nem először indul világversenyen, két évvel ezelőtt a hollandiai ifjúsági olimpián állt rajthoz, tavaly pedig az Azerbajdzsánban megrendezett európai ifjúsági olimpia selejtezőjében mérettette meg magát.

Bíró Bernadett a 2014 szeptemberéig elért eredményei alapján kvalifikálta magát 100 méter gyorsban, 50 méter pillangóban és váltóban. A speciális olimpiát idén július 25. és augusztus 2. között rendezik meg Los Angelesben 7 ezer sportoló, köztük 86 magyar versenyző részvételével. 

Dr. Görgényi Ernő elmondta: a többszörös diákolimpiai bajnok autista sportoló 9 éves kora óta úszik, azóta 48 alkalommal állt a dobogó legfelső fokán.

Ráfi Tünde, a versenyző edzője elárulta: Bíró Bernadett a dobogót célozta meg. A szakembertől megtudtuk, a helyszínen derül majd ki, hogy kik lesznek a gyulai úszó ellenfelei. Ráfi Tünde abban bízik, a rajt előtti pillanatokban még bátorságot önthet tanítványába.

Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: Bíró Bernadett kvalifikációja azt igazolja, hogy a Gyulai Várfürdőben színvonalas szakmai munka folyik. A gyulai fürdő, egyedüliként a hazai fürdők közül, teljes jogú tagja a Magyar Úszószövetségnek és a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek – tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató továbbá kiemelte: példamutató az az összefogás, aminek köszönhetően a gyulai sportoló részt vehet a világjátékokon. A versenyzőt szponzorok, civil szervezetek és a város is segítette a kijutásban.

Felföldi Sándor, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesület elnöke elmondta: szervezetük célul tűzte ki, hogy segítséget nyújt a sérült gyermekek gyógykezeléséhez és sportoltatásához. Tavaly az általuk szervezett futóversenyen befolyt összeget Bíró Bernadett felkészülésére és utazási költségeire ajánlották fel.

Bagosi Sándor, a Dig-Build Kft. tulajdonosa arról beszélt: cége szívesen támogat olyan sportolókat, akik dicsőséget szereznek településüknek, és teljesítményükkel jó példát mutatnak a fiataloknak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)