Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megépültek a színpadok, indulhat a Gyulai Várszínház 52. nyári szezonja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. S. • KULTÚRA • 2015. június 23. 08:00
Megépültek a színpadok, indulhat a Gyulai Várszínház 52. nyári szezonja
A Gyulai Várszínház idei nyári szezonja június 26–tól augusztus 9-ig tart
____Eredeti-_DSC6602.JPG

képünk néhány napja készült a várszínpad építésekor

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Gyulai Várszínház 52. nyári évada június 26-ától augusztus 9-ig tart. A hathetes szezonban három új színházi bemutatót tartanak, 5 fesztivált rendeznek, összesen 55 rendezvényük – színházi előadások, gyermekműsorok, koncertek, kiállítás, konferencia – lesz. Ezek közül jó néhány ingyenesen is megtekinthető.

Az idei évad megnyitója június 26-án, pénteken este hét órakor lesz a vár előtt felállított színpadon. Felhúzzák a vár falára a Gyulai Várszínház zászlóját a Hazám, hazám dallamára, és három ágyúlövéssel veszi kezdetét a várszínházi fesztivál. Ekkor lesz a háromnapos népművészeti fesztivál, kézművesvásár, a XVI. Körös-völgyi Sokadalom megnyitója is. Ebben az évben is a Sokadalommal, a magyar népi kultúrát bemutató fesztivállal nyílik a Várszínház évada. A péntektől vasárnap estig tartó ingyenes rendezvény a vár előtti sokadalmi téren kerül megrendezésre. A néptánc, népzene lesz a főszereplő most is, és a kézművesek ismét elhozzák termékeiket a vásárba, lesz gyermekjátszóház, kézműves-kiállítás is. Az idén fókuszban a pásztorművészet lesz.A Sokadalom keretében rendezik meg a IX. Országos Gyermektánc Fesztivált, a Békés Megyei Néptáncgálát, a Határ Menti Összművészeti Fesztivált. Lesz vásári komédia, főző- és pogácsasütő verseny és még sok-sok program a várhoz látogatók örömére.

A várszínház első színházi előadása egy népszerű musical lesz. Móricz Zsigmond regényéből készült a Légy jó mindhalálig című zenés darab, amelynek zenéjét Kocsák Tibor, dalszövegét Miklós Tibor írta. A mindenki számára ismert történet elevenedik meg június 30-án a tószínpadon, fülbemászó dallamokkal, lendületes előadásban, nagyszerű felnőtt és gyermek- színészek tolmácsolásában. A debreceni Csokonai Színház vendégjátéka igazi családi darab, amelyet egyaránt élvezhetnek a gyermekek, szülők, nagyszülők. A sikermusicalt Várhalmi Ilona rendezésében mutatják be Gyulán.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)