Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csúcsra pörgött a zenejárgány a Zanzibár gyulai koncertjén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • KULTÚRA • 2015. március 16. 14:00
Csúcsra pörgött a zenejárgány a Zanzibár gyulai koncertjén
A zúzós tripla-koncerten páratlan rock-metál lavina söpört végig a gyulai publikumon
A Zanzibár Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Észvesztő rock-metál zúzdában tombolhattunk a gyulai 27’s Bisztró és Zeneműhely március 13-i koncertdömpingjén, melyet a hatalmas érdeklődés miatt az egykori Lido Clubban tartottak. A publikumot három kiváló együttes, köztük a Zanzibár muzsikájának „zenelavinája” sodorta magával, ami az NKA Cseh Tamás Programja révén, egy 10 állomásos koncertsorozat keretében érte el városunkat.

Az est főszereplői előtt két szuper banda fűtötte fel a hangulatot. Elsőként a budapesti Reckless Roses nevű Guns 'n’ Roses tribute formáció szédületes hard rock produkcióján „káprázhattak a füleink”. A mutatvány közben nemcsak hogy pazarul leszedett Guns-dalokra olvadozhattunk, de kijelenthető, hogy Axl Rose és Slash hibátlan hasonmásai is megjelentek előttünk a színpadon. Istenadta tehetségű bandát hallhattunk! Reméljük, találkozunk még velük Gyulán.

A pesti arcok után a városunk szülötteiből álló Pre-Load zenekar söpört végig a társaságon. Gyulai fiaink az amerikai trash-heavy metal zenekar, a Metallica nyomdokaiba lépve erőteljes és határozott játékkal meneteltek végig a számokon. A kissé depresszív nóták hatására a közönség szó szerint őrjöngött, és néhány perc után egyetemes hajrázós kényszer lett úrrá a tömegen. A Pre-Load és a bulizó sokaság egy fél órára valóságos zeneőrültekkel teli tébolydává varázsolta a helyet. (A Pre-Load zenekarról hamarosan bővebben is olvashatnak a Gyulai Hírlap Hangár rovatában.)

A bemelegítő bandák profin koptatták elő a deszkákat az országszerte ismert Zanzibár együttes számára. A 15 éves banda tagjai, Terecskei Rita (ének) Nagy Gábor (gitár), Steklács Miklós (basszusgitár) és Kovács András Donát (dob) pillanatok alatt megnyerték a népet. Pop-rock slágereik, köztük a Miért pont én?, az Újra, vagy a Március végétől című nóták óriási ovációt gerjesztettek, és persze azonnal rázendített a csordavokál is.

A csápolók önfeledt szórakozását a tagok zenei „alakításai” csak még tovább fokozták. A makulátlan énekhangok, a húzós gitárszólók, a dübörgő mélyek, a feszes dobjáték, valamint a srácok bravúros megmozdulásai „csúcsra pörgették a zenejárgányt”. A legnagyobb katarzis akkor érte el a "zsűrit", amikor Terecskei Rita a dobok mögé pattant, és meglepően stabil szólót nyomott a bőrökön, majd Kovács András Donáttal közösen négy kézzel püfölték a dobszerkót. Ezzel abszolút felkerült a korona az est végére, a „zenelavina” pedig teljesen levett minket a lábunkról.

 

Terecskei Rita. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)